Geometry Wars 3: één van de mooiste actiespektakels op iOS

31 mei 2015, 13:16
2 min leestijd
Geometry Wars 3: één van de mooiste actiespektakels op iOS

Geometry Wars 3: Dimensions verscheen eind vorig jaar nog op pc en de consoles, nu is ook iOS aan de beurt om van dit nieuwe schiet- en explosiespektakel te genieten.

Lees verder na de advertentie.

Geometry Wars 3

Geometry Wars is een zogeheten ‘twin-stick shooter’. Dat betekent dat je met de ene joystick beweegt en met de andere schiet. In de game speel je met een ruimteschip dat over een soort planeten vliegt en ondertussen vijanden afschiet. Je kunt tegelijk één kant op vliegen en een andere kant op schieten.

Dit derde deel heet niet voor niets Dimensions. Hoewel het nog steeds een retro-stijl hanteert (met de mooiste explosies die er het beste uitzien op het grote scherm van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus), is de game nu in een 3d-perspectief te bewonderen in de Adventure-modus. Heb je liever de 2d-stijl, dan vind je die in de Classic-modus.

Geometry Wars 3: Dimensions for iOS

Schitterende graphics

Geometry Wars 3 is een waar spektakel. Niet alleen door zijn explosies en felle kleuren, ook dankzij de opzwepende muziek. Maar speelt het ook lekker? Het is namelijk zaak om snel te reageren en soms door kleine ruimtes aan hordes met vijanden te ontsnappen. Gelukkig werken de virtuele sticks vrij goed. Je kunt het ruimteschip zelfs automatisch laten schieten, zodat je op beweging kunt focussen. Toch speelt Geometry Wars waarschijnlijk nog beter als je er een MFi-controller op aansluit. Fysieke knoppen geven simpelweg meer controle dan de virtuele pookjes.

In Geometry Wars 3: Dimensions is genoeg te doen om je een tijd lang bezig te houden. Zo is er de Adventure-modus waarbij je levels doorloopt en steeds drie sterren probeert te halen. Daarnaast kun je de Classic-modus doorlopen en zijn er Bonus-levels die je eerst moet ontgrendelen. Deze levels gaan een stuk sneller dan uit de andere modi. Het halen van topscores en drie sterren is overigens al uitdaging genoeg.

Geometry Wars 3 downloaden

Geometry Wars 3: Dimensions is voor 4,99 euro te downloaden in de App Store. Voor de installatie heb je iOS 7 of nieuwer nodig en 92,1MB aan vrije opslagruimte.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu