Let goed op bij het gebruik van fotoverwijder-app Gemini Photos

Erwin Vogelaar
24 mei 2018, 16:57
3 min leestijd
Let goed op bij het gebruik van fotoverwijder-app Gemini Photos
Gemini Photos: Gallery Cleaner

Gemini Photos: Gallery Cleaner

Gratis

Reviewscore

7,5

Gemini Photos belooft via machine learning je foto’s op te ruimen. Dubbele foto’s, screenshots en beelden met tekst worden voor je verwijderd. Werkt dat?

Lees verder na de advertentie.

Je foto’s opruimen met Gemini Photos

Op je iPhone sla je talloze afbeeldingen op. Je schiet meerdere soortgelijke foto’s om uiteindelijk de beste op sociale media te plaatsen, maakt screenshots en slaat foto’s van teksten op. Het opruimen van al deze afbeeldingen is eigenlijk teveel gedoe. Ze zakken toch wel een keer naar beneden zodat je er geen last meer van hebt. Hierdoor wordt je Filmrol echter een rotzooi en kan het lastig zijn om oude afbeeldingen weer terug te vinden. Ook neemt je bibliotheek zo te veel ruimte in. De nieuwe app Gemini Photos schiet te hulp.

De maker achter de app, MacPaw, was eerder al actief met opruimprogramma’s voor de Mac. Gemini Photos is de eerste iOS-app van het bedrijf die je foto’s scant en opruimt.

gemini photos

Start je de app, dan moet je uiteraard eerst toegang geven tot je foto’s. Dat is nodig om ze te scannen. Gemini Photos belooft dat je afbeeldingen alleen lokaal worden geanalyseerd en niet worden geüpload naar een andere locatie. Druk je op ‘OK’, dan worden je foto’s nog niet direct verwijderd.

Let goed op!

De app scant op twee manieren. Allereerst worden er vergelijkbare foto’s uitgekozen. Dit zijn foto’s die erg op elkaar lijken en de app kiest de beste eruit. Voordat je de overige foto’s verwijdert, kun je er nog doorheen scrollen om te zien of je het er mee eens bent. De kans is namelijk groot dat de app foto’s wil verwijderen die je misschien niet kwijt wil. Let dus goed op. De app kiest vaak foto’s die wel hetzelfde voorwerp laten zien, maar verder duidelijk heel anders zijn.

gemini photos

Veiliger zijn de foto’s die de app ‘Rommel’ noemt. Hier wordt je gepresenteerd met wazige foto’s, notities en schermafbeeldingen. Bij wazige foto’s kiest de app afbeeldingen met een lagere resolutie en slechte belichting. Bij ‘Notities’ vind je voornamelijk foto’s van tekstdocumenten. ‘Schermafbeeldingen’ spreken voor zich. Dat zijn screenshots die je van je scherm hebt gemaakt. Kijk voor de zekerheid toch even rond voordat je op de verwijderknop drukt.

Alles weg

Waar je ook mee moet oppassen, is dat de app een knop in het instellingenmenu heeft om je complete fotobibliotheek te verwijderen. Druk je deze in, dan moet je wel eerst Touch ID gebruiken om de actie te bevestigen. Toch is het een spannend idee dat de app maar twee tikken verwijderd is van het weggooien van al je gemaakte foto’s en video’s. Wees dus gewaarschuwd.

Abonnement

Gemini Photos kun je alleen gebruiken via een abonnement. Zo’n abonnement kost 1,99 euro per maand of 11,49 euro per jaar. Je kunt via een gratis proefperiode de app testen. Deze proefperiode duurt maar drie dagen en wordt automatisch overgezet naar een betaald abonnement. Deze moet je dus actief annuleren als de app toch niet bevalt. Dat moet 24 uur voordat het abonnement ingaat.

Om het abonnement stop te zetten, moet je niet in de app zelf zijn. Om te annuleren ga je naar de App Store en tik je rechtsboven op je account. Daar tik je op je naam en vervolgens kies je voor ‘Abonnementen’. Vervolgens kies je voor ‘Annuleer proefabonnement’. Je kunt er dus voor kiezen om je foto’s een keertje op te ruimen en daarna direct je abonnement op te zeggen. Door te betalen houdt je jouw filmrol constant schoon. Dat kan de moeite waard zijn als je van een opgeruimde Filmrol houdt en daar niet teveel tijd aan wil besteden.

Gemini Photos downloaden

De app Gemini Photos download je gratis in de App Store via onderstaande knop.

Gemini Photos: Gallery Cleaner

MacPaw Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen