Geloven 2.0: iPhone-applicaties voor katholieken

Redactie
10 december 2009, 19:10
1 min leestijd
Geloven 2.0: iPhone-applicaties voor katholieken

Veel mensen vinden dat gelovigen niet met hun tijd meegaan, maar toch er zijn al verschillende applicaties voor deze groep mensen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om gebeden op te zoeken via iPhone-applicaties. Naast deze gebeden-applicaties zijn er ook applicaties waarmee je delen van de bijbel kan lezen. Deze applicaties zouden erg interessant kunnen zijn voor gelovigen.

Weesgegroet

Weesgegroet is een applicatie waarmee je weesgegroetjes kan opzoeken. De applicatie bevat een aantal verschillende weesgegroetjes voor verschillende gelegenheden. Onder de titel van het gebed staat op welke dagen het gebeden kan worden. Op deze manier heb je altijd een geheugensteuntje bij je als je bijvoorbeeld tijdens een reis wilt bidden.

De applicatie is voor 2,39 te downloaden uit de App Store.

Lees verder na de advertentie.

Bijbelschilder

Kinderen zijn tegenwoordig erg bezig met nieuwe technologische snufjes. Een goede manier om geloof en technologie te combineren voor kleine kinderen is de applicatie Bijbelschilder. Met deze applicatie kan een kind een tekening inkleuren die samenhangt met een verhaal uit de bijbel. Tijdens het kleuren kunnen de ouders dus verhalen vertellen die bij de afbeeldingen horen. Het kind wordt hierdoor misschien wel geprikkeld om meer te leren over het geloof.

Bijbelschilder lite is gratis te downloaden uit de App Store.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's