Geen Wi-Fi? No Problem!

Redactie
25 maart 2008, 15:08
1 min leestijd

Sinds een tijdje bestaat er een heel handige applicatie voor je iPhone. Denk maar aan een hele encyclopie Wikipediazo in je zak. Dat maken de iPhone en wikipedia mogelijk! Balen als je een ipod touch hebt en niet overal kan genieten van het internet… Nou dit hield Patrick Collison niet tegen. Wikipedia is maar 2 gig. Hup downloaden die hap, propper de prop op je ipodje, klein wikipedia-lezer erop en klaar is kees. Dit heeft hij dus exact gedaan en jij kunt het ook doen!

Om zelf dit alles voor elkaar te krijgen moet je de volgende dingen doen.

Eerst zul je twee bestanden moeten downloaden. Eentje bevat de wikipedia.app en de andere bevat de wikipedia database. Ik zou niet op het downloaden wachten, in totaal zul je ruim 2 gig moeten downloaden.

Eenmaal gedownload gaan we alles op de ipod zetten. Het applicatie mapje, genaamd ‘wikipedia.app’, zet je in ‘/private/var/applications/’. Je gebruikt hier overigens geen itunes, maar een SFTP programma voor, zoals WinSCP. Zet de permissions zo nodig op 755. Aannemende dat je al weet hoe dat allemaal werkt gaan we verder.

Lees verder na de advertentie.

Het tweede mapje, genaamd ‘wp’, plaats je in ‘/private/var/root/’. Dit kan, afhankelijk van je verbindsnelheid, zeker een uur duren.

Wanneer je dit allemaal gedaan hebt kun je, als het goed is, gebruik maken van wikipedia zonder een internetverbinding!

Downloads:
Download hier de wikipedia database.
Download hier de wikipedia.app. Dit is tevens de website van Patrick Collison.

Op youtube is ook een heel handig filmpje te zien waar ze precies de stappen laten zien die je moet nemen:

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's