Vodafone Topdeal: de iPhone 12 tijdelijk extra scherp geprijsd!

WhatsApp-update: gedempte gesprekken storen je nu echt niet meer

Dilara Isik
29 oktober 2019, 12:57
1 min leestijd
WhatsApp-update: gedempte gesprekken storen je nu echt niet meer

Met de nieuwste iOS-update van WhatsApp wordt eindelijk een vervelende bug opgelost. Er komt namelijk geen badge meer boven het WhatsApp-icoontje te staan als je een bericht hebt van een gedempt gesprek.

Geen badge boven het WhatsApp-icoontje

De update is misschien klein, maar wel belangrijk. Voorheen was het zo dat je groepsgesprekken en individuele gesprekken in WhatsApp wel kon dempen, maar zodra er een bericht in een gedempt gesprek werd gestuurd, je alsnog een badge boven het WhatsApp-icoontje zag.

Op die manier was het natuurlijk alsnog niet écht stil, en dat kan behoorlijk afleidend zijn. Vooral met grote groepsgesprekken krijg je vaak meldingen. Dan is het fijn als je de groep kunt dempen, zodat je niet continu wordt gestoord.

whatsapp bug

Eerst werd alleen het trillen en geluid gedempt voor deze gesprekken, maar als je dan nog steeds een badge ziet staan, ben je snel geneigd om toch te gaan kijken. Met de nieuwste update verdwijnen ook de badges op je iPhone.

Zo demp je een gesprek

Je kunt een WhatsApp-gesprek dempen door bij je chats op een gesprek naar links te swipen en op ‘Meer’ te tikken. Vervolgens kies je voor ‘Dempen’. Je kunt zelf kiezen voor hoe lang je een gesprek op stil wil zetten.

Wil je meer weten over WhatsApp? Op onze WhatsApp-pagina lees je alles wat je moet weten over de app. Ook leggen we je uit hoe je mediabestanden bewerkt in WhatsApp, je WhatsApp-gesprekken exporteert en met behulp van Siri kunt WhatsAppen.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

Lees meer over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen