Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

Interview: Hoe Geef.nl goede doelen naar de iPhone brengt

Lars Paijmans
9 juni 2017, 17:11
2 min leestijd
Interview: Hoe Geef.nl goede doelen naar de iPhone brengt

Terwijl steeds meer winkels uit het straatbeeld verdwijnen en online verder gaan, moeten goede doelen ook nieuwe manieren vinden om donateurs te vinden. Geef.nl probeert het met een eigen app: “We maken het onszelf moeilijk, maar het is voor een goed doel.”

Lees verder na de advertentie.

Geef.nl brengt doneren naar de App Store

Kleren kopen, nieuwe iPhones bestellen, boodschappen doen; anno 2017 hoef je er niet meer de deur voor uit. Handig voor jou, maar een dilemma voor goede doelen die afhankelijk zijn van wervers op straat.

Een goede doelen-app maken is namelijk een heel ander verhaal dan op straat met een aanmeldformulier op iemand afstappen. Toch probeert Stichting GeefGratis het met de iOS-app van Geef.nl. Jordan van Bergen van de stichting erkent de obstakels van online donateurs werven.

Geef.nl

“Wij houden persoonlijk niet van pushmarketing waarbij je een donatie voor een goed doel zowat door je strot geduwd krijgt. Wat dat betreft is het dus veel lastiger om mensen zover te krijgen de Geef-app daadwerkelijk te laten installeren en te laten doneren”, legt hij uit.

Geef.nl laat het dus aan jou als gebruiker over om op eigen kracht de app uit de App Store te downloaden en vervolgens een goed doel te selecteren waar je geld naar over wilt maken. Hierbij maakt de app het je zo makkelijk mogelijk om te betalen, of je nu iDeal, PayPal of een creditcard gebruikt. Ook kun je filteren op goede doelen die een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) status of CBF-erkenning hebben.

Kom zelf in actie

Maar daar blijft het niet bij. Een toekomstige versie van de Geef-app laat mensen zelf in actie komen. Door een actie in de applicatie te zetten, kan iedereen zelf donateurs gaan werven. “Denk aan iemand die marathon van Amsterdam loopt of de Dam tot Damloop, waarbij je zelf met een actie kunt laten zien hoeveel je opgehaald hebt voor het goede doel”, legt van Bergen uit. Als actievoerder krijg je via de app een handig overzicht van het opgehaalde geld en kunnen ze gekoppeld worden aan een bedrijf of evenement.

Meldingen houden je van de acties op de hoogte, al is dit bewust beperkt en optioneel. “We willen niet te opdringerig overkomen. De gever is de bepalende factor en doelgroep bij onze app.”

Download de Geef.nl-app in de App Store (gratis)

Geef

Stichting GeefGratis

Gratis via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's