Gebruik je iPhone voor een lift of carpool
Redactie

De ANWB heeft weer een praktisch applicatie uitgebracht. Met de ANWB Samenrijden app op je iPhone kun je heel makkelijk een lift zoeken of carpoolen. Maar je kunt zelf ook een lift aanbieden als je ergens heen rijdt.

Aanmelden via Facebook of Twitter account

Het aanmelden voor de ANWB Samenrijden app gaat via je account van Facebook of Twitter. De app kan dan je gewenste route berekenen en meteen nagaan of er nog andere gegadigden zijn. Daarna kun je via de app of door een sms-je met de ander contact opnemen. Bij Facebook en Twitter hebben de meeste mensen een openbaar profiel, zodat je meteen een indruk kan krijgen van de bestuurder of lifter. Beide partijen zullen in elk geval een naam en telefoonnummer moeten vermelden. Er kan na de rit een review worden achtergelaten, zodat je kunt zien of het anderen is bevallen.

Samenrijden

Sinds 2010 heeft de ANWB al een gratis platform in de vorm van Samenrijden.nl. Hier komen vraag en aanbod bij elkaar op het gebied van autoritten. Met de app is het natuurlijk nog eenvoudiger om een match te vinden. Een extra voordeel is, dat je een meerijdmaatje kunt selecteren op gedeelde interesses. Dat komt weer door de koppeling met sociale netwerken

Als je de app ANWB Samenrijden gebruikt op je iPhone en feedback wilt geven, dan kan dat via de feedbackmogelijkheid in de applicatie. Het is namelijk de bedoeling om de app de komende tijd door te ontwikkelen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.