De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Gboard-toetsenbord voor iOS vertaalt nu razendsnel teksten voor je

Florence Peeters
15 maart 2019, 11:37
2 min leestijd
Gboard-toetsenbord voor iOS vertaalt nu razendsnel teksten voor je
Gboard: het Google-toetsenbord

Gboard: het Google-toetsenbord

Gratis

Reviewscore

9

Het veelzijdige Google-toetsenbord Gboard voor iOS heeft een handige update gekregen. Google heeft een vertaalfunctie toegevoegd, waardoor het mogelijk is om tekst die je typt snel naar een andere taal om te zetten.

Lees verder na de advertentie.

Gboard-vertaalfunctie toegevoegd aan iOS-app

Het standaardtoetsenbord voor iOS voldoet prima, maar voor wie wat extra’s wil is Gboard voor iOS de meest veelzijdige optie. Dit officiële toetsenbord voor Google functioneert niet alleen als toetsenbord, maar heeft allerlei ingebouwde functies.

Zo kun je snel tekenen, gifjes toevoegen of dingen opzoeken op Google, YouTube of Google Maps om snel te delen. Onlangs voegde Google ook al ‘haptische feedback’ toe. Als je dit inschakelt, krijg je bij iedere toets een trilling en voelt het alsof je op een fysiek toetsenbord tikt.

Aan dit rijtje wordt nu een nieuwe feature toegevoegd. Google heeft zijn Translate-dienst ingebouwd in het toetsenbord in iOS. Hierdoor kun je tekst die je wilt vertalen simpelweg eerst in het Nederlands typen. Als je op vertalen drukt, verschijnt de vertaalde tekst meteen in het tekstveld om snel te versturen.

Een vraag of reservering indienen bij een vakantieadres of communiceren met internationale vrienden, buitenlandse reisgenoten of overzeese familie wordt hierdoor een stuk gemakkelijker en sneller. De Translate-functie ondersteunt meer dan 100 talen.

Om gebruik te maken van de vertaalfunctie, dien je Gboard volledige toegang te geven in de instellingen. De feature activeren doe je door op het Gboard-toetsenbord op het Google-icoontje te tikken en hier ‘Translate’ te selecteren.

Moeiteloos in vreemde talen typen

Typ je regelmatig in verschillende talen? Dankzij een andere recente update kun je moeiteloos switchen tussen meerdere talen. Deze voeg je simpelweg toe aan het toetsenbord in de Gboard-app. Zodra je begint te typen, herkent het toetsenbord welke taal je gebruikt. Hier past Gboard dan automatisch de woordsuggesties en verbeteringen op aan.

Gboard: het Google-toetsenbord

Google LLC

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu