Deze 3 nieuwe functies zijn nu onderdeel van toetsenbord Gboard

Erwin Vogelaar
31 juli 2017, 19:55
2 min leestijd
Deze 3 nieuwe functies zijn nu onderdeel van toetsenbord Gboard
Gboard: het Google-toetsenbord

Gboard: het Google-toetsenbord

Gratis

Reviewscore

9

Gboard van Google is een van de fijnste toetsenborden in de App Store. Nu werkt Gboard samen met Google Maps en YouTube voor meer mogelijkheden.

Lees verder na de advertentie.

Gboard, Google Maps en Youtube

Gboard is wat ons betreft een van de fijnste toetsenborden in de App Store en vandaag wordt de app nog iets uitgebreider. Google voegt namelijk connecties met Google Maps en YouTube toe. Ook mag je vanaf nu tekeningen maken en die met je contacten delen. Lees verder om er achter te komen hoe deze diensten werken in Gboard.

Lees ook: 5 redenen om naar Googles toetsenbord over te stappen

Gboard en Google Maps

Met de nieuwe integratie van Google Maps in Gboard is het mogelijk om je huidige locatie naar je contact te sturen. Ook kun je een adres kiezen, bijvoorbeeld als je ergens afspreekt en je nog onderweg bent. Om deze functie te gebruiken druk je op de G-knop en vervolgens op ‘Maps’.

Gboard en YouTube

De YouTube-integratie werkt op een soortgelijke manier, maar dan met het delen van video’s. Je drukt op de G-knop en daarna op ‘YouTube’. Vervolgens zoek je naar de juiste video en plaats je deze bijvoorbeeld in een gesprek of een tweet. Zo hoef je niet meer naar de YouTube-app om een video te zoeken en een link te kopiëren, om deze vervolgens in een tekstbericht te plakken.

Tekenen in Gboard

Het is nu ook mogelijk om een tekening te sturen. Hiervoor tik je op de emoji-knop en daarna op het pen-icoontje. Vervolgens teken je iets moois en verzend je het resultaat.

gboard google maps

Bovenstaande functies zitten verwerkt in de nieuwste versie van de app. Wij zien de functies echter nog niet terug, dus ze worden nog uitgerold. Zorgt er in ieder geval voor dat je de nieuwste versie van de app downloadt via onderstaande link.

Download Gboard in de App Store (gratis)

Gboard: het Google-toetsenbord

Google

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu