De iPhone 15 nu scherp geprijsd!

Fijne toetsenbord-app Gboard krijgt 3D Touch, iOS 10-emoji en meer

Erwin Vogelaar
19 oktober 2016, 20:46
2 min leestijd
Fijne toetsenbord-app Gboard krijgt 3D Touch, iOS 10-emoji en meer
Gboard: het Google-toetsenbord

Gboard: het Google-toetsenbord

Gratis

Reviewscore

8,5

Toetsenbord-app Gboard van Google heeft een nieuwe update gekregen. Er is nu onder andere ondersteuning voor 3D Touch en de nieuwe iOS 10-emoji. Ook zijn er meer thema’s.

Lees verder na de advertentie.

Gboard 3D Touch

Sinds Apple het mogelijk heeft gemaakt om andere toetsenborden te installeren op iOS, is de app van Google een van de populairste. Niet gek, want deze Gboard is een fijn toetsenbord met een ingebouwde Google-zoekfunctie. Dit is niet alleen handig als je in een gesprek een feitje wil opzoeken, maar ook als je afbeeldingen, gifs of emoji nodig hebt. Nu heeft het toetsenbord een update gekregen met enkele nieuwe functies.

gboard 3d touch

Zo is er nu ondersteuning voor 3D Touch. Het is daardoor mogelijk om de cursor te verplaatsen door hard te drukken en je vinger langs de getypte letters te glijden. Zo is het makkelijker om op te plek te komen waar je moet zijn om iets aan te passen. Daarnaast zijn er nieuwe thema’s die de achtergrond van de app wat opfleuren. Ook worden de nieuwe iOS 10-emoji vanaf nu ondersteund. De laatste nieuwe functie is dat je contacten kunt delen in het gesprek. Om dit te kunnen doen moet je de functie wel eerst activeren in de zoekinstellingen.

Helaas ondersteunt Gboard nog niet Nederlands als taal. Je kunt er wel gewoon voor kiezen om de taalcorrectie uit te zetten. Dan houdt niets je tegen om Nederlands te typen in een chat of ergens anders. Hopelijk voegt Google echter complete Nederlandse ondersteuning binnenkort toe, want wie wil er nou vertrouwen op zijn eigen typ- en spelkunsten tijdens een snel chatgesprek?

Gboard downloaden

Je kunt Gboard helemaal gratis downloaden in de App Store via onderstaande link. Voor de app heb je 117MB vrije ruimte nodig. Daarnaast moet je minimaal iOS 9.0 draaien om het toetsenbord van Google te kunnen gebruiken.

Gboard: het Google-toetsenbord

Google LLC

Gratis via App Store
Via: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu