De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Gameboy-emulator GBA4iOS weer beschikbaar voor iOS

Gijs Ettes
27 november 2015, 15:55
2 min leestijd
Gameboy-emulator GBA4iOS weer beschikbaar voor iOS

Het is de ontwikkelaar van GBA4iOS gelukt om de Gameboy-emulator weer werkend te krijgen op de iPhone. Via een omweg kun je de emulator op elk toestel met iOS 8 of nieuwer draaien.

Lees verder na de advertentie.

Verlang je terug naar de goeie ouwe tijd van de Gameboy, dan kun je met GBA4iOS diverse klassiekers op je iPhone (of iPad) spelen. Omdat Apple doorgaans niet zo blij is met emulators in de App Store zul je GBA4iOS daar niet vinden. Toch kun je de app met een omweg op je toestel installeren, ook als dit niet is gejailbreakt.

GBA4iOS is Back (AGAIN!) - Working  on iOS 8.0 - 9.3.3

Gameboy-emulator GBA4iOS installeren

gba4ios kl

Vóór installatie is het nodig om de klok van je iPhone of iPad 24 uur terug te zetten. Dat doe je via ‘Instellingen > Algemeen > Datum en tijd. Ga via de browser van je toestel naar de website van GBA4iOS. Daar kun je de nieuwe versie downloaden en installeren. Na het openen van de app, kun je de datum van je iPhone weer terugzetten op de dag van vandaag.

Om te beginnen met gamen heb je roms nodig. Die vind je door op de loep of het plus-tekentje (afhankelijk van de versie) rechtsboven in het scherm te tikken. Via de browser die wordt geopend, ga je naar een rom-site naar keuze, waar je de games meteen kunt downloaden die je wil spelen. Deze komen vervolgens in een lijst onder elkaar te staan in de app, waar je ze kunt openen. De emulator ondersteunt de Gameboy, Gameboy Color en Gameboy Advance.

GBA4iOS kent vrij veel opties. Zo kun je de skin van de emulator naar gelieve aanpassen, games opslaan in verschillende slots en is er een Dropbox-koppeling mogelijk. Daarmee kun je bijvoorbeeld op een ander apparaat verder spelen met je savegame van de iPhone. Ook werkt GBA4iOS met Apples nieuwe bluetooth controllers en biedt het ondersteuning voor AirPlay en AirDrop. Ook aan multiplayer via internet is gedacht.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu