De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Gathering Sky: meditatieve game met een zwerm vogels

Rutger Otto
17 augustus 2015, 13:36
2 min leestijd
Gathering Sky: meditatieve game met een zwerm vogels
Gathering Sky

Gathering Sky

€ 3,49

Reviewscore

7

Er staat een opvallend spel in de App Store. Eén waarbij je eigenlijk geen gevaar tegenkomt, maar waarin je je door de wind en unieke klanken door de lucht laat zweven.

Lees verder na de advertentie.

Gathering Sky

Dat spel heet Gathering Sky. Je begint met één vogel, maar al snel vlieg je langs anderen die vervolgens aanhaken totdat je een grote zwerm begeleidt. Dat doe je allemaal met één vinger op het scherm, waarmee je ze richting geeft. Ze bewegen hetzelfde als een vogels die je buiten ziet vliegen; allemaal tegelijk maken ze een bocht door de wolken.

De besturing is simpel en duidelijk. Op het scherm breng je de vogels in windstromen, die subtiel met lijnen in beeld gebracht worden. Ga je met de wind mee, dan zorgt dat voor een boost in snelheid waarmee je door het level vliegt. Om in de windstroom te blijven, zul je moeten anticiperen. Snel vegen om de bochten te nemen zorgt ervoor dat je lekker in de ‘flow’ blijft zitten.

Gathering Sky Launch Trailer

Muziek en beelden

Er zijn slechts vijf levels in het spel, waar je in ongeveer een uurtje wel doorheen bent. In sommige levels dreigt heus wel gevaar, zo zijn er roofvogels of is er een storm, maar nergens wordt het vervelend of echt uitdagend. Dat hoeft ook niet, want Gathering Sky werkt het beste als korte ervaring en dat hebben de makers van studio A Stranger Gravity geweten.

Zo ziet Gathering Sky er schitterend uit, omdat alles met de hand getekend is. De gebieden waar je overheen vliegt, zijn schilderijen, hetzelfde geldt voor de wolken. Om de schoonheid daarvan nog eens kracht bij te zetten is er originele muziek voor het spel geschreven, die de verschillende levels met klassieke tonen extra kleur geeft.

Korte beleving

Alles bij elkaar is Gathering Sky een muzikale en unieke beleving die de moeite waard is om te downloaden. Het spel kost je 2,99 euro. Zoals gezegd ben je er in een uurtje wel mee klaar, maar dan ben je wel even lekker tot rust gekomen met een zwerm vogels.

Gathering Sky

A Stranger Gravity, LLC

€ 3,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Gathering Sky
Gathering Sky
Gathering Sky
Gathering Sky
Gathering Sky
Gathering Sky
Gathering Sky
Gathering Sky
Gathering Sky
Gathering Sky
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu