Fotobewerker Fuzion laat je kunst maken van selfies en portretfoto’s

Florence Peeters
24 januari 2019, 16:55
2 min leestijd
Fotobewerker Fuzion laat je kunst maken van selfies en portretfoto’s
Fuzion

Fuzion

Gratis

Reviewscore

7

De App Store loopt over met fotobewerking-apps, maar het gloednieuwe Fuzion pakt het anders aan. Deze toffe app laat je selfies en portretfoto’s combineren met levendige filters van echte foto’s. Zo creëer jij keer op keer kunstwerken.

Lees verder na de advertentie.

Fuzion-app maakt je selfies origineel

Het bewerkprogramma Fuzion is in de App Store verschenen, en biedt een verfrissende manier om jouw selfies en portretfoto’s op te leuken. De app focust zich namelijk op het maken van double exposure-foto’s. Dat houdt in dat je een foto van een silhouette pakt en die invult met een tweede foto van bijvoorbeeld een landschap.

Dit zorgt voor een mysterieus en indrukwekkend plaatje. Normaal gesproken kost het aardig wat gerommel in bijvoorbeeld Photoshop om dit te creëren, maar Fuzion maakt het voor iedereen toegankelijk.

Zo zijn er tientallen foto’s van professionele fotografen in de app te vinden die je kunt gebruiken als filter. Daarnaast kun je via een simpel menu nog allerlei effecten toevoegen. Het enige dat jij hoeft te doen, is een selfie of portretfoto uploaden en de rest wijst zich vanzelf.

Bij ieder effect kun je de intensiteit of kleur aanpassen, zodat je eindeloos blijft combineren en niet zo snel op dezelfde creaties terugvalt. Als je klaar bent, kun je de foto’s direct opslaan of delen via Instagram of andere sociale media.

Exclusief voor grote iPhones

Als je een iPhone 8 of ouder hebt, heb je echter pech. De app werkt (nog) niet met deze iPhones, maar enkel met de iPhone 8 Plus, iPhone X en nieuwer. Het is onduidelijk waarom de maker van de app ervoor heeft gekozen om alleen de nieuwere ‘grote’ iPhones te ondersteunen.

De app is gratis te downloaden, maar de gratis versie is beperkt. Je kunt uit een filter en enkele gekleurde achtergronden kiezen, maar deze niet verder aanpassen. Zo heb je aan de gratis versie niet genoeg om meerdere unieke plaatjes te maken. Om alle filters en functies te kunnen gebruiken, dien je eenmalig 3,49 euro te betalen.

Fuzion

Leslie GmbH

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu