Frost: een prachtig puzzelspel met dansende deeltjes

Rutger Otto
29 oktober 2017, 13:55
2 min leestijd
Frost: een prachtig puzzelspel met dansende deeltjes
FROST

FROST

€ 5,49

Reviewscore

8

De nieuwe app Frost is een puzzelgame waarin je honderden lichtjes naar hun bestemming brengt. Dat doe je in een bijna meditatieve ervaring met rustgevende muziek.

Lees verder na de advertentie.

Deeltjesregen

In Frost is het de bedoeling dat orbs van een bepaalde kleur gevuld moeten worden met deeltjes van dezelfde kleur. Die deeltjes vallen als regen door het beeld. Als speler activeer je de zwerm door er met je vinger overheen te swipen en de deeltjes naar de orbs te brengen. Dan pas worden de ballen gevuld en is het level compleet.

Dat klinkt simpel en dat is het ook. Maar uiteraard worden de levels steeds een stukje moeilijker. Zo komen er meerdere orbs aan te pas met meerdere kleuren. Andere keren zul je de deeltjesregen langs obstructies moeten leiden. Verderop in de game raak je jouw invloed op de regen helemaal kwijt en moet je de route ervan bepalen met behulp van andere deeltjes.

Rustgevend

Zo houdt ontwikkelaar ‘kunabi brother’ de 55 levels fris en fruitig. Frost moet het echter vooral hebben van zijn presentatie en de muziek. Het spel is bijna een meditatieve reis. Dat komt omdat je de chaos op het scherm naar één punt probeert te focussen, terwijl je ondertussen geluiden van de wind en rustgevende pianoklanken hoort.

De ontwikkelaar noemt Frost ‘een tedere lofzang aan het leven’ en ‘een emotionele reis door een droomachtige ruimte’. Het spel is gebaseerd op het fenomeen zwermgedrag dat in de natuur veel voorkomt. Een zwerm vogels lijkt soms als één te bewegen, terwijl hij wordt gevormd door allemaal individuele vogels.

Download Frost

Of je deze invloeden en gedachtes van de ontwikkelaar in de game herkent, is aan jou. Het spel is in elk geval de moeite waard en houdt je zeker een paar uur bezig. De meeste levels kun je rustig op eigen tempo spelen, de paar onder tijdsdruk zijn daardoor wat minder.

Download Frost in de App Store (5,49 euro)

FROST

kunabi brother GmbH

€ 5,49 via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's