Deze Mac-app combineert al je favoriete berichtendiensten
Wouter Nijsen

Franz brengt populaire berichtendiensten samen in één Mac-app. Zo kun je simpel schakelen tussen bijvoorbeeld WhatsApp, Telegram, Facebook Messenger en Slack.

Zo werkt de app

Franz is een gratis Mac-app gemaakt door de Oosterijker Stefan Malzner. Het handige is dat je alle berichtendiensten die je gebruikt kunt toevoegen aan de app, waardoor je niet meerdere applicaties of tabbladen geopend hoeft te hebben. Franz werkt opvallend goed en ondersteunt de meeste populaire berichtendiensten. Naast WhatsApp, Telegram, Facebook Messenger en Slack zijn Skype, Grape, Hangouts en HipChat aanwezig. In het hoofdmenu klik je simpelweg een dienst aan, waarna hij als tabblad binnen Franz verschijnt.

Franz

Belangrijk om te weten is dat Franz de webversies van de verschillende chat-apps inlaadt. Hierdoor gebruik je WhatsApp Web – dat zelf geen eigen Mac-app heeft – binnen de applicatie, samen met andere berichtendiensten. Dit betekent ook dat je, net als bij het ‘normale’ WhatsApp Web, de qr-code op het scherm moet scannen met je iPhone. Bij diensten als Facebook Messenger en Slack moet je eenmalig je account en wachtwoord invoeren.

Ook notificaties

Handig is dat Franz standaard notificaties ondersteunt en je per dienst laat bepalen of je meldingen wil ontvangen. Zo hoef je niet constant de Mac-app in de gaten te houden voor nieuwe berichten, maar krijg je gewoon een melding binnen. Hierbij gaat het overigens niet om interactieve notificaties, maar dit is wat ons betreft geen ramp. Het schakelen tussen verschillende berichtendiensten werkt soepel en bespaart je al gauw veel tijd.

Franz staat niet in de Mac App Store, maar is via deze link gratis te downloaden.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.