Verhalende puzzelgame Framed is de gratis App van de Week

Wouter Nijsen
9 juni 2017, 12:33
2 min leestijd
Verhalende puzzelgame Framed is de gratis App van de Week
FRAMED

FRAMED

€ 3,99

Reviewscore

8,5

Apple heeft Framed uitgeroepen tot de gratis App van de Week. De game is een iOS-klassieker, maar mocht je ‘m nog nooit gespeeld hebben, dan is dit je kans.

Lees verder na de advertentie.

Puzzelen met een stripboek

Apple roept elke donderdag een app of game uit tot de gratis App van de Week. Deze week is het Framed geworden, het spel waarin je een detectiveverhaal doorloopt en hier zelf de uitkomst van bepaalt. Als speler moet je puzzelen met een stripboek, waarin je de stukjes van het verhaal op de juiste plek moet leggen. Op deze manier bepaal je het spelverloop van Framed.

De opzet van de game is echter simpel. Elke scène is opgesplitst in verschillende vakken, en jij moet zorgen dat ze in de juiste volgorde komen te liggen. Dit doe je door de vakjes te verslepen en vervolgens op ‘play’ te drukken om de scène af te spelen. Doe je het goed, dan ga je door naar het volgende level. Ga het verkeerd, dan tik je op het knopje linksboven om opnieuw te beginnen. Dit kun je echter ook tijdens het puzzelen doen.

De game onderscheidt zich vooral de presentatie. De getekende beelden zorgen voor een film noir-achtig uiterlijk, wat er uniek uitziet. Ook tof is de soundtrack, die ervoor zorgt dat je helemaal de game wordt ingezogen.

Framed werd al in 2014 uitgebracht en verscheen twee jaar later voor Android. Inmiddels is de game uitgegroeid tot een iOS-klassieker die verschillende prijzen heeft gewonnen. Daarom is het zo jammer dat het geen bijzondere lange game is; binnen een paar uur heb je ‘m wel uitgespeeld.

Framed gratis downloaden

Als gezegd is Framed tot volgende week donderdag gratis te downloaden. Voor de installatie is 357MB aan vrije opslagruimte en iOS 7+ vereist. Overigens werkt ontwikkelaar Loveshack op dit moment aan een vervolg op de game, die binnenkort moet verschijnen.

→ Download Framed in de App Store (gratis)

FRAMED

Loveshack

€ 3,99 via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen