Fout in Instagram liet je automatisch terugvolgen

De afgelopen tijd foto’s in je timeline gehad waar je niet op zat te wachten? Dat kwam dan hoogstwaarschijnlijk door een fout binnen Instagram. Vandaag werd bekend dat Instagram de bug heeft erkend en verholpen.

Beveiligingsonderzoeker Sebastián Guerrero ontdekte de fout die ervoor zorgde dat je automatisch mensen terug volgde. Guerrero schreef op zijn blog dat het door de fout zelfs mogelijk was om foto’s van prive accounts te zien. Instagram ontkend dit.

Opgelost?

Nadat bekend was geworden dat er probleemloos foto’s gedownload konden worden van afgeschermde accounts ontstond er bij menig Instagram gebruiker paniek. Instagram beweert de bug een paar uur nadat de fout bekend werd te hebben opgelost.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Instagram-gebruikers zijn blij dat Guerrero de fout aan het licht gebracht heeft, volgens Instagram kan iedereen er weer zeker van zijn dat de privacy van gebruikers is gewaarborgd.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.