Foursquare gaat ‘back to the basics’ met de app Swarm

Rutger Otto
15 mei 2014, 19:56
2 min leestijd
Foursquare gaat ‘back to the basics’ met de app Swarm

Swarm is een app waarmee je kunt inchecken en kunt zien of je vrienden in de buurt zijn. Dat is precies hoe Foursquare ooit begon. In swarm wordt het competitieve element achterwege gelaten. Geen badges, punten en mayorships meer dus.

Lees verder na de advertentie.

swarm klein

Swarm is gemaakt door Foursquare en in zekere zin is het een lichtere variant. Werd Foursquare op een gegeven moment een check-in machine om maar zoveel mogelijk punten te scoren, Swarm is juist gericht om te delen waar je bent. Daarbij kun je zien waar je vrienden zijn. Terug naar de essentie dus.

Altijd en overal laten weten waar je bent

De app biedt zelfs een manier waarmee je helemaal niet meer hoeft in te checken. Door bovenin het scherm van Swam te swipen zet je Neighborhood Sharing aan of uit. De app registreert vervolgens altijd in welke buurt je bent, zodat je vrienden weten waar je ongeveer uithangt. Het moet resulteren in meer spontane bezoekjes aan elkaar. Het betekent natuurlijk ook dat je locatievoorziening aan moet staan en dat is een batterijvreter.

Wil je je precieze locatie delen, dan kun je uiteraard nog steeds inchecken zoals met Foursquare. Daar kun je een kleine update bij schrijven en deze completeren met een kleurrijke sticker om je stemming mee weer te geven. Een knipoog naar het badge-systeem van Foursquare zit er overigens wel in: door in te checken kun je meer stickers vrijspelen.

Swarm heeft een ‘Plans’ functie. Hiermee kun je mensen uitnodigen om elkaar te ontmoeten in een chatschermpje. Iedereen kan aangeven of hij of zij van de partij is of niet en dat voelt lekker oldskool aan. Natuurlijk moet je dan wel je hele netwerk op Swam hebben verzameld, omdat je anders alsnog beter een groepsgesprek op Whatsapp aan kunt maken.

Swarm is het kleine broertje van Foursquare

Swarm is een app op zich, maar lijkt erg op Foursquare. Het sociale aspect is veel belangrijker, het competitieve minder belangrijk. Ook vind je met Swarm minder snel nieuwe plekken dan op Foursquare en zie je geen aanraders van anderen. Of Foursquare-gebruikers veel gebruik gaan maken van het ‘kleine broertje’ Swarm valt te bezien. Foursquare komt overigens deze zomer nog met een grote, vernieuwende update uit. Wellicht wordt de wisselwerking tussen de twee apps dan duidelijker.

Wil je Swarm proberen, kun je in de App Store terecht, waar hij nu gratis te downloaden is. Je hebt er iOS 7 of hoger voor nodig, met 17,3 MB aan vrije opslagruimte.

Foursquare Swarm: Check-in App

Foursquare Labs, Inc.

Gratis via App Store

Foursquare Swarm: Check-in App
Foursquare Swarm: Check-in App
Foursquare Swarm: Check-in App
Foursquare Swarm: Check-in App
Foursquare Swarm: Check-in App
Foursquare Swarm: Check-in App
Foursquare Swarm: Check-in App
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu