Maak je foto’s mooier en beter met Litely

Rutger Otto
14 mei 2014, 16:12
2 min leestijd
Maak je foto’s mooier en beter met Litely

Met Litely maak je geen foto’s, maar bewerk je eerder genomen afbeeldingen uit je galerij. Niet met als doel om er de meest kekke filter overheen te gooien, maar om de foto daadwerkelijk te verbeteren.

Lees verder na de advertentie.

litely klein

Apps als Instagram proberen te maskeren dat je een slechte foto hebt gemaakt. Een essentieel verschil met Litely, dat van slechte foto’s iets moois probeert te maken. Of beter nog: mooie foto’s nog mooier te maken. De app doet dat met kleine tweaks en filters.

Litely heeft geen eigen camera. Je opent een foto die je eerder genomen hebt en die ga je vervolgens bewerken. De filters zijn niet hard of over de top, maar subtiel en stijlvol. Wat dat betreft lijkt Litely behoorlijk op VSCO Camera, de app waar iOS fotografen heel blij mee zijn. Dat komt mede door het gelikte design van de app.

Filteren en tweaken in Litely

Mocht je gebruik willen maken van een filter, kun je die dus selecteren. In de gratis versie zitten er behoorlijk wat, naar gelieve kun je het aantal via in-app aankopen nog uitbreiden voor 1,79 euro per pakket. Per filter kun je instellen hoe heftig het je foto beïnvloed. Daarna kun je de foto nog helemaal finetunen.

Met schuifjes kun je onder meer de belichting en scherpte op de juiste sterkte zetten. Het is daarbij overigens wel jammer dat je tijdens het schuiven niet meteen het effect ziet ontstaan. Pas wanneer je de schuif loslaat verspringt je foto. Je kunt eveneens nog een gedeelte van de foto laten uitlichten met een vignet. Door met twee vingers op het scherm te drukken, kun je jouw tweaks vergelijken met de originele foto.

Met de bijsnijd-functie kun je het kiekje alvast vierkant maken, voor als je hem naar Instagram wil uploaden. Vanuit de Litely-app is dat niet direct mogelijk, wel kun je foto’s meteen uploaden naar Twitter of Facebook of delen via iMessage of e-mail. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon opslaan in je iPhone zonder te delen.

Download Litely

Litely is gratis te downloaden in de App Store. Je hebt daarvoor minimaal iOS 7 en 14,4 MB aan vrije opslagruimte nodig.

Litely

Litely LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Litely
Litely
Litely
Litely
Litely
Litely
Litely
Litely
Litely
Litely
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu