Fotografie-app 500px voorzien van flinke update
Gijs Ettes

Fotografie-app 500px, die vooral door (semi-)professionele fotografen wordt gebruikt om hun werk te tonen, is door de makers flink onder handen genomen.

Dit brengt de 500px update

500px updateEen eerdere 500px update voegde de mogelijkheid toe om foto’s direct vanuit andere apps te uploaden en vanaf nu bevat de app ook een ingebouwde camera. Om nieuwe kiekjes te maken, hoef je dus niet per se meer over de schakelen naar de standaard foto-app. De camera biedt allerhande instellingen, zodat je onder meer de focus en belichting kunt instellen. Ook is er een automatische modus als je geen zin hebt om zelf de instellingen aan te passen.

Ook nieuw in 500px is de optie om foto’s aan te passen en bij te snijden met de tools van Adobe Creative Cloud. Verder heb je vanuit het uploadscherm toegang tot foto’s van Adobe Lightroom Mobile. Inloggen in 500px is vanaf nu sneller en veiliger, omdat je desgewenst gebruik kunt maken van de extensie van wachtwoordenkluis 1Password.

Tot slot zullen fervente gebruikers van 500px die in het bezit zijn van een iPhone 6 blij zijn met de update. De foto-app is namelijk eindelijk geoptimaliseerd voor de hogere schermresolutie van de nieuwe iPhone. Ook op het scherm van de iPhone 6 Plus komt 500px nu beter tot zijn recht. De app is gratis te downloaden via onderstaande link, vereist iOS 8.0+ en minimaal 50MB aan vrije opslagruimte.

Foto: Aaron J. Groen

500px

500px

9 (5 reviews)
Gratis via App Store

500px
500px
500px
500px

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.