Fortnite preview: Battle Royale op je iPhone is waanzinnig

Erwin Vogelaar
16 maart 2018, 19:12
4 min leestijd
Fortnite preview: Battle Royale op je iPhone is waanzinnig
Fortnite

Fortnite

Gratis

We hebben de Fortnite-bèta gespeeld: de volledige Battle Royale-modus op je iPhone. In onze Fortnite preview vertellen we wat je van de game kunt verwachten.

Lees verder na de advertentie.

Fortnite preview: Battle Royale op je iPhone

Fortnite komt naar iOS. Niet een aparte versie met minder opties, maar de volledige Battle Royale-modus, waarmee je tegen spelers op andere systemen speelt. Op dit moment is er een uitnodigingsevenement gaande. Spelers kunnen een invite aanvragen, waarna ze toegang krijgen tot de bèta. Hiermee testen de makers of alles goed werkt voordat de game officieel wordt uitgebracht. Wij zijn alvast aan de slag gegaan.

Battle Royale

In de Battle Royale-modus van Fortnite word je met honderd spelers op een eiland gedumpt. Hier zoek je naar wapens en andere items en bouw je eventueel een thuisbasis om jezelf schuil te houden. Lang stil zitten is alleen niet de bedoeling. Het eiland zit namelijk net in het oog van een dodelijke storm en dit oog wordt steeds kleiner. Hierdoor komen alle spelers snel dichterbij elkaar, met een hoop spanning en actie tot gevolg.

Het doel is natuurlijk om als laatste over te blijven. Win of verlies je? Dan start je gewoon weer het volgende potje. Het toffe aan Battle Royale als spelmodus is dat het niet snel gaat vervelen. Elk potje is anders door de situaties waarin je terecht komt. Echt vernieuwend is het niet, maar het is bijzonder dat de game op iOS is te spelen.

Even wennen

Het is wel echt even proppen: zo’n grote game op een klein schermpje. Toch werkt het goed. Je loopt met je linker vinger en kijkt en schiet met je rechter vinger. Daarnaast staan er allerlei knoppen in beeld, om bijvoorbeeld te springen, hurken of je wapen te herladen. Aanvankelijk is de besturing wennen, zeker als je de pc- of console-versie van de game gewend bent. Speel je echter vaker schietspellen op iOS, dan kun je er ongetwijfeld direct mee overweg.

Je richt door je vinger over het scherm te bewegen. Vervolgens schiet je door op de rechterkant van het scherm te tikken, of door de schietknop aan de linkerkant van het scherm te gebruiken. Het gaat absoluut niet zo makkelijk als met een muis en toetsenbord of controller, maar de game helpt je gelukkig een handje met richten.

Kleine dingetjes waar we ons wel aan stoorden, is dat we regelmatig de springknop hebben aangeraakt tijdens het lopen. Ook is de herlaadknop zo klein, dat je er zo naast drukt en per ongeluk een kogel afvuurt, waardoor je jouw locatie weggeeft.

Anders dan de grote versie

Hoewel Fortnite op iOS de volledige Battle Royale-modus is, hebben de makers toch enkele aanpassingen gedaan. Het opvallendste is dat er visueel duidelijk wordt gemaakt waar geluid vandaan komt. Geluid is belangrijk in de game om te weten waar de vijand zit. Speel je op je iPhone of iPad zonder koptelefoon, dan heb je een cirkel om je personage heen die aangeeft in welke richting kogels of voetstappen te horen zijn.

Ook zijn er enkele kleine dingetjes gestroomlijnd. Bijvoorbeeld dat deuren automatisch open gaan als je er tegenaan loopt, of dat je items automatisch oppakt als je eroverheen loopt. Je hoeft pas op te letten als je items wil wisselen zodra je inventory vol zit.

fortnite preview

Nu al een hit

Deze Fortnite-bèta laat zien hoever we zijn gekomen als smartphonegamers. Van simpele spelletjes, naar een complete 3d Battle Royale-game die niet onderdoet aan de versies op consoles en pc. Fortnite voor iOS ziet er goed uit, draait soepel en speelt lekker weg.

Niets staat deze game in de weg om ook op iOS een enorme hit te worden. Fortnite staat inmiddels al op de eerste plek in de App Store, en dat terwijl je alleen nog maar met een uitnodiging kunt spelen. Je vindt de app via onderstaande link in de App Store. Voor een invite voor het Fortnite-uitnodigingsevent kijk je op de officiële website.

Download Fortnite in de App Store (gratis)

Meer games

Kun je niet wachten op een invite? Totdat die e-mail eindelijk in je inbox belandt zijn er gelukkig nog genoeg andere games te spelen. Elke maand zetten de vijf beste nieuwe games op een rijtje. Heb je de beste games van januari en de beste games van februari al gezien?

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu