Fortnite-update voor iPhone voegt controller-ondersteuning toe

Thomas Haenen
29 januari 2019, 15:55
1 min leestijd
Fortnite-update voor iPhone voegt controller-ondersteuning toe
Fortnite

Fortnite

Gratis

Reviewscore

8

Goed nieuws voor fanatieke Fortnite-fans: de populaire game ondersteunt nu ook controllers voor smartphonespelers. De gratis Fortnite 7.30-update voegt de ondersteuning toe.

Fortnite controller-ondersteuning beschikbaar op mobiel

Fortnite-versie 7.30 rolt vanaf nu wereldwijd uit en voegt een langverwachte feature toe. Ook op mobiel ondersteunt de game nu controllers. Dat betekent dat je een bluetooth-controller aan je iPhone koppelen om Fortnite te spelen.

Ontwikkelaar Epic Games heeft niet aangegeven of spelers met controller alleen maar onderling kunnen spelen, of ook touchscreenspelers tegen komen. In theorie mik je namelijk veel preciezer met een controller en heb je dus een groot voordeel.

Je kunt helaas alleen MFi-controllers koppelen aan je iPhone of iPad. Dat zijn accessories die goedgekeurd zijn door Apple en dus ‘Made for iPhone’ zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan controllers van Steelseries, Razer of Gamevice.

Chiller Grenade en Solid Gold-modus

Daarnaast voegt de update een nieuw wapen toe, de Chiller Grenade. Als je vijanden worden geraakt door deze granaat, zullen ze enkele seconden rond glijden en moeilijker stil staan. Ook is de Solid Gold-modus tijdelijk weer beschikbaar. In deze modus duiken alleen Legendary-wapens op en verzamel je sneller materialen. Er zijn verder kleine verbeteringen en aanpassingen gemaakt aan de interface, de Playground-modus en gameplay.

Fortnite is gratis in de app store te vinden via onderstaande link. Lees ook onze Fortnite-tips, waarin Erwin je uitlegt hoe je zo een Victory Royale te pakken krijgt. De nieuwe update wordt vanaf vandaag uitgerold.

Fortnite

Epic Games

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Bron: Epic Games
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu