Beste apps van 2018: Fortnite

Erwin Vogelaar
24 december 2018, 19:30
3 min leestijd
Beste apps van 2018: Fortnite

Net als vorig jaar puilde de App Store op de iPhone en Mac weer uit met ontelbaar veel nieuwe apps. Ook in 2018 kiest iedere redacteur van iPhoned weer één app uit als favoriet van het jaar. Dit zijn wat ons betreft de allerbeste iOS- en macOS-apps van het jaar. Erwin trapt af met Fortnite.

Lees verder na de advertentie.

Fortnite: beste apps van het jaar

Het zal niemand verbazen dat ik een game als beste app van het jaar kies, en er was in 2018 geen game groter en belangrijker dan Fortnite. De game was al een succes op pc en spelcomputers, maar verscheen in maart dit jaar ook voor iOS. In eerste instantie kon je enkel met een uitnodiging spelen, maar later gingen de deuren voor iedereen open.

Tof aan Fortnite voor iOS is dat het de volledige game is. Dat zorgt er niet alleen voor dat je op elk systeem hetzelfde speelt, maar ook dat je tegen elkaar kunt spelen. Tel daar bovenop dat de game er goed uitziet en lekker speelt, en je hebt een nieuwe standaard voor hoe goed games op smartphones kunnen zijn.

fortnite beste apps

Battle royale

Mocht je onder een enorme steen hebben gelegen, dan leg ik het idee van de game nog even kort uit. In Fortnite is het je doel om in elk potje als laatste over te blijven. Dat valt niet mee, want je springt met honderd mensen tegelijk uit een vliegtuig en landt op een eiland vol met wapens. Dat betekent niet alleen dat je snel moet zoeken en schieten, maar je krijgt ook de mogelijkheid om bescherming te bouwen.

Het idee van tegen elkaar strijden totdat er één speler overblijft, is groot gemaakt door PlayerUnknown’s Battlegrounds. Deze game is als ‘PUBG Mobile’ dit jaar ook voor iOS uitgekomen. Toch is Fortnite beter geschikt voor smartphones. De game legt namelijk de focus op kortere potjes op een kleiner eiland. Ook weet Fortnite constant de aandacht vast te houden, met nieuwe seizoenen vol content en allerlei leuke pakjes en dansjes om te ontgrendelen.

fortnite beste apps

Zet zijn stempel

Maar Fortnite is vooral mijn app van het jaar omdat het duidelijk zijn stempel zet op smartphonegaming. Fortnite laat zien dat gamen op je iPhone niet hoeft onder te doen aan gamen op een pc of spelcomputer. De smartphone is dit jaar duidelijk opgegroeid als gameplatform en vele gamemakers zullen Fortnite nu als het grote voorbeeld zien.

Dat Fortnite zijn stempel zet, is ook wel te zien in een nieuwe reeks aan Android-smartphones die worden gemaakt voor het spelen van games. Wellicht wordt het ook tijd voor Apple om in de game-industrie te stappen.

Epic Games en de App Store

Ook in het komende jaar gaan er waarschijnlijk nog interessante dingen gebeuren rond Fortnite. De ontwikkelaar, Epic Games, houdt er niet van om zijn inkomsten te delen met andere partijen. Dat terwijl Apple in de App Store dertig procent van elke transactie in eigen zak steekt.

Op Android heeft Epic Games daarom besloten de game niet in de Play Store te plaatsen. Ook de grootste gamewinkel voor pc-games, Steam, heeft geen Fortnite. Om de aanval aan te gaan, heeft Epic Games een eigen winkel voor pc-games gelanceerd. Later zullen in die winkel ook Android-games worden aangeboden.

Op iOS is het echter onmogelijk om de App Store te omzeilen. Wellicht levert dat in 2019 nog wat vuurwerk op. Tot dan wens ik je heel veel plezier met Fortnite en alle andere waanzinnige games voor iOS. En vergeet niet onze Fortnite-tips te checken, zodat jij ook kans maakt op een Victory Royale.

Fortnite

Epic Games

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen