Foodzy: Nederlandse foodtracker werkt samen met Gezondheid

Rutger Otto
10 oktober 2014, 16:02
2 min leestijd
Foodzy: Nederlandse foodtracker werkt samen met Gezondheid

De Nederlandse app Foodzy is na een grote update helemaal klaar voor iPhone 6 (Plus) en iOS 8. Voortaan werkt de app samen met Apples HealthKit en Gezondheid-app.

Lees verder na de advertentie.

Voedseltracker

foodzy

De meeste mensen gebruiken Gezondheid (als ze de app al gebruiken) voornamelijk voor het bijhouden van stappen. Wil je meer de diepgang in met quantified self en gaan bekijken hoe je eet? Dan zit je met de app Foodzy wel goed. De Nederlandse foodtracker kan aan de Gezondheid-app worden gekoppeld, zodat je je calorieënverloop ook daarmee kunt bijhouden. Daarnaast is het ook mogelijk om je activiteitstrackers synchroniseren met Foodzy, zoals Jawbone of Withings.

Simpele gezondheidsapp

Foodzy is handig omdat het een Nederlandse app is. Je hebt meteen toegang tot een productendatabase van meer dan 30 duizend Nederlandse producten, die allemaal door Foodzy-gebruikers zijn toegevoegd. Zo kun je gemakkelijk een glas Optimel framboos toevoegen of een sneetje bruin brood. Dat doe je allemaal handmatig, maar het werkt wel gemakkelijk. Zeker omdat de app van je leert. Als je iets vaak eet of drinkt, komt het product op het startscherm of bovenaan de zoekresultaten te staan.

Het bijhouden van wat je eet en drinkt is simpel in Foodzy. Van alle producten is een standaardportie beschikbaar, dus je hoeft niet te gaan wegen of afmeten (tenminste, als je gewoon een goede inschatting wil). Je kan altijd nog zelf producten toevoegen en de hoeveelheid aanpassen.

Upgraden

Ter motivatie beloont Foodzy je met badges als je goed en gezond eet. In het dashboard kun je checken hoe je gewicht verandert, hoeveel calorieën je eet en verbrandt en hoeveel je drinkt. Wil je heel uitgebreide rapportages, dan is er de mogelijkheid om Foodzy op te waarderen naar een Pro-account. Dat kost je wel 20 euro per jaar.

Foodzy downloaden

Foodzy is gratis te downloaden en geoptimaliseerd voor iOS 8 en iPhone 6. Voor de installatie is minimaal iOS 6 vereist en 9MB aan vrije opslagruimte.

Foodzy

Foodzy

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Foodzy
Foodzy
Foodzy
Foodzy
Foodzy
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu