Folioscope: Maak snel leuke animaties op je iPhone of iPad

Erwin Vogelaar
15 juli 2016, 17:17
2 min leestijd
Folioscope: Maak snel leuke animaties op je iPhone of iPad
Folioscope: Animation Network

Folioscope: Animation Network

Gratis

Reviewscore

8

Folioscope is een app om snel animaties te maken op je touchscreen. Breng tekeningen tot leven en deel je creaties als gif met de wereld. Lees in dit artikel wat je nog meer met de app kunt.

Lees verder na de advertentie.

Folioscope

Een folioscoop is een boekje met op elke bladzijde een tekening. Door de bladzijdes snel door je vingers te laten glippen, volgen de tekeningen elkaar zo snel op dat er een animatie ontstaat. Een soortgelijk systeem kun je nu gebruiken met de app Folioscope. Elk frame kun je zelf tekenen met allerlei handige tekentools. Onderstaande gif hebben we bijvoorbeeld razendsnel gemaakt. Moet je nagaan wat je allemaal voor elkaar kunt krijgen met iets meer tijd en meer creativiteit. Hopelijk herken je in ieder geval het iPhoned-logo in onze creatie.

Folioscope

Het is jammer dat je maar weinig kleuren kunt gebruiken, maar verder heb je genoeg tekenopties. Vooral handig is dat je bij elk frame kunt zien wat er in het vorige en volgende frame getekend is, zodat je hier overheen kunt tekenen en je animatie redelijk op dezelfde plek verder gaat. Dat dit niet heel makkelijk is zie je in onze animatie. Wil je het jezelf echter makkelijker maken, dan maakt de app dat ook mogelijk. Je kunt namelijk ook gewoon frames kopiëren en vervolgens bewerken. Dan krijg je uiteindelijk veel soepelere animaties.

Hoewel de app gemaakt is om met je vinger te tekenen, houdt ook niets je tegen om een Apple Pencil te gebruiken. Tevens ondersteunt de app 3D Touch. Je kunt de animatie na afloop direct als gifs exporteren en delen. Tevens kun je gif uploaden naar de Folioscope-community.

Folioscope downloaden

Folioscope is een gratis app, al zitten er wel advertenties in. Je kunt de app downloaden in de App Store via onderstaande link. De app vraagt om 13,4MB vrije ruimte en je hebt minimaal iOS 8 nodig om de app te kunnen gebruiken.

Folioscope: Animation Network

1Button SARL

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu