FocusTwist laat je foto’s nemen en achteraf de focus bepalen
Wouter Nijsen

De nieuwe app FocusTwist geeft gebruikers de mogelijkheid om een foto te schieten en vervolgens de focus te bepalen. De app kopieert de techniek van een 400 dollar kostende Lytro-camera en maakt deze beschikbaar voor 1,79 euro via een aankoop in de App Store.

Net als de Lytro-camera laat FocusTwist gebruikers de focus bepalen nadat ze de foto hebben gemaakt. De techniek die de app gebruikt, is compleet anders dan de techniek van Lytro en maakt vernuftig gebruik van de software- en hardware-mogelijkheden van de iPhone.

FocusTwist: bepaal zelf de focus

De app neemt meerdere foto’s die allemaal een verschillende focus hebben. Gebruikers kunnen op de geschoten foto drukken om de focus te bepalen, waardoor één van de gemaakte foto’s wordt geselecteerd. Dit is bijvoorbeeld handig bij groepsfoto’s of foto’s in drukke omgevingen.

Een nadeel van FocusTwist is het vereiste dat je een vaste hand moet hebben. Als je de iPhone ook maar iets beweegt, zijn de foto’s niet scherp waardoor de focus wordt verloren. Het maken van de foto’s neemt ook enkele seconden in beslag. Het is daarom aan te raden om pas een foto te maken als je de iPhone ergens ter stabiliteit neer kunt zetten. Geschoten foto’s kunnen direct via verschillende sociale kanalen worden gedeeld.

FocusTwist is voor 1,79 euro in de App Store te downloaden.

[app 597654594][appimg 597654594]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.