Camera-app Focus brengt het kerstdiner scherp in beeld
Gijs Ettes
Prime - RAW Manual Camera

Prime - RAW Manual Camera

€ 2,29

Onze score

8

Voor veel gebruikers zal de standaard camera-app van de iPhone prima voldoen, maar wie wat professionelere foto’s wil schieten, zal snel tegen beperkingen aanlopen. Focus is dan een goed alternatief.

Verleg je focus

Zoals de naam al doet vermoeden, ligt de nadruk in deze camera-app op het perfect in beeld brengen van je subject. Focus heeft hiervoor een handige ingebouwde functie genaamd Smart Focus Peaking, dat je real-time laat ziet welk gedeelte van hetgeen je wilt fotograferen scherp is. De functie helpt met met het creëren van een tof scherptediepte-effect, waarbij de achtergrond vaag is en de voorgrond scherp.

focus foto-app

De app geeft daarnaast tijdens het fotograferen informatie over de iso-waarde en sluitertijd, al heb je ook zelf de mogelijkheid om die aan te passen. Zoals het een goede camera-app betaamt, heb je ook de mogelijkheid om de witbalans en helderheid aan te passen, zodat je in elke situatie de best mogelijke foto schiet met de camera van je iPhone.

Focus is niet enorm uitgebreid, maar heeft wel de meeste functies die je dagelijks nodig hebt. Daarnaast kun je hulplijnen en rasters instellen die ervoor zorgen dat ook de compositie van de foto klopt. Tot slot kun je, net als in de standaard-app, timers en filters toepassen. Gemaakte foto’s worden automatisch opgeslagen in de galerij.

Focus downloaden in de App Store

Focus is tijdelijk verkrijgbaar met 50 procent korting en kost je 99 cent. Om van de app gebruik te maken, heb je iOS 8+ en tenminste 12MB aan vrije opslagruimte nodig.

Prime - RAW Manual Camera

Klinger

€ 2,29 via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.