Keuzestress? Laat je beslissing crowdsourcen met de app Flotsm

Rutger Otto
12 september 2015, 15:55
2 min leestijd
Keuzestress? Laat je beslissing crowdsourcen met de app Flotsm
Flotsm

Flotsm

Gratis

Reviewscore

7

Kun je weer eens niet kiezen tussen films op Netflix? Of weet je niet wat je vanavond moet gaan eten? Flotsm schakelt andere mensen in om de knoop door te hakken.

Lees verder na de advertentie.

Weg met keuzestress

Heb je moeite met keuzes maken? Zware of lichte keuzes, het maakt voor de app Flotsm niet uit. Noteer een vraag en laat andere gebruikers het oplossen. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is hun raad opvolgen.

Afgezien van de gekke naam werkt Flotsm heel gemakkelijk en overzichtelijk. Na het inschrijven bij de app (via mail of Facebook) kun je direct aan de slag. Je krijgt een hoop informatie over de werking van de app voorgeschoteld, maar door te doen, leer je het snelst.

Zo werkt het

flotsm

Een vraag indienen is simpel. Rechtsboven in de app tik je op het icoontje naast de loep, daarna noteer je je vraag. Dat kan gewoon in het Nederlands, want de app heeft een ‘Nearby’-functie waarmee je de vragen in de buurt kunt zien. Heb je meer algemene vragen, dan stel je jouw vraag het beste in het Engels, zoals de meeste keuzes in de app worden voorgeschoteld.

Naast het indienen van de vraag, kun je zelf opties als antwoord toevoegen. Dat kunnen er meer dan twee zijn. Ook is het mogelijk een plaatje of foto te uploaden, zodat je vraag aantrekkelijker oogt en meer opvalt in de stream van andere polls. Daarna tik je op ‘Float’ en je bericht gaat de wereld in. Het is dan wachten tot gebruikers beginnen met antwoorden. Na een aantal reacties krijg je vanzelf een notificatie, je hoeft de app dus niet constant te vernieuwen.

Antwoorden van anderen kun je ook nog filteren. Zo bekijk je wat mannen stemden en wat vrouwen stemden en kun je onder meer zien wat mensen van jouw leeftijd hebben gekozen. Luister je liever naar iemand die ouder is, dan kan dat ook.

Flotsm downloaden

Flotsm is een handige app, maar niet per se heel nieuw. Het eerder geflopte Jelly deed ongeveer hetzelfde, dus het is maar de vraag of Flotsm het langer volhoudt. Het is in elk geval een handige tool om te gebruiken als je het zelf even niet meer weet.

Flotsm

Flotsm Limited

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Flotsm
Flotsm
Flotsm
Flotsm
Flotsm
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu