De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Florence van maker Monument Valley is mooi verhaal over liefde en smartphones

Erwin Vogelaar
16 februari 2018, 17:09
3 min leestijd
Florence van maker Monument Valley is mooi verhaal over liefde en smartphones
Florence

Florence

€ 2,99

Reviewscore

9

De lead designer van Monument Valley heeft een prachtige game over liefde in de App Store staan. Florence heeft niet lang nodig om een blijvende indruk achter te laten. Lees meer in deze review.

Lees verder na de advertentie.

Florence: interactief verhaal over liefde en smartphones

Als iemand achter het prachtige Monument Valley een nieuwe game maakt, is onze aandacht direct geprikkeld. Florence valt daarnaast op door een waanzinnige tekenstijl. De app is meer een interactief verhalenboek dan een game, maar zou niet op een andere manier verteld kunnen worden dan via het touchscreen van je iPhone.

Het verhaal gaat over Florence. Ze is 25 jaar, heeft een wat saaie baan en haar moeder wil niet ophouden met vragen of ze al een vriendje heeft. Op een dag komt ze de talentvolle en knappe cellospeler Krish tegen en dan bloeit al snel een mooie relatie op.

florence

Kort maar krachtig

De game is niet lang. Met veertig minuten heb je het verhaal doorlopen en is het klaar. Toch weet Florence in die korte tijd een flinke indruk te maken en blijft de game langer hangen dan titels waar we vele uren in hebben gestopt.

Dat komt deels door het eerlijke en realistische verhaal, over een opbloeiende relatie die niet alleen leuke momenten kent. Daarnaast is het de stijl die een indruk achterlaat, van de mooie tekeningen tot de prachtige muziek. Waar de game ook in schittert is de interactie.

Interactieve strips

Florence laat namelijk de kracht van interactieve strips zien. De manier waarop jij als lezer/speler het verhaal doorloopt, is origineel en voegt daadwerkelijk iets toe. Als de game een routine of juist een ruzie wil overbrengen, gebeurt dat altijd via jouw input. Zelfs de manier waarop de gesprekken tussen het tweetal bij de start van hun relatie steeds makkelijker verlopen, wordt overgebracht via puzzeltjes. Met jouw vinger laat je dromen verschijnen, maar tover je ook de harde realiteit op het scherm.

Je hebt geen keuzes om het verhaal een andere kant op te laten gaan, maar dat is in dit geval niet nodig. Het is een vaststaand verhaal dat je beleeft.

florence

Smartphones

In dit verhaal is een opvallende rol weggelegd voor smartphones. Natuurlijk speel je de game op een telefoon, maar het apparaat is ook vast onderdeel van Florence’s leven. Dat is voor iedereen die de game speelt herkenbaar. Het is bijvoorbeeld het toestel waarmee ze op sociale media haar leven vergelijkt met haar vrienden. Het is ook de plek waarmee ze kan praten met haar liefde als ze niet bij elkaar zijn, maar ook het apparaat waar ze naartoe grijpt als ze na een ruzie juist niet wil praten.

De smartphone is niet meer los te zien van ons leven en onze relaties, en Florence laat dit op een unieke manier zien. De game kost 3,49 euro en is via onderstaande link in de App Store te downloaden.

Download Florence in de App Store (3,49 euro)

Meer games

Wil je meer gametips? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Zo nu en dan plukken we een bijzondere game uit de App Store en aan het eind van elke maand maken we een top vijf. Dit zijn de vijf beste iOS-games van januari 2018. Benieuwd wat we aan het eind van deze maand uitkiezen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe gametips direct in je inbox.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen