Dat was snel: stiekeme SNES-emulator Floppy Cloud alweer verwijderd

Rutger Otto
24 december 2014, 8:52
2 min leestijd
Dat was snel: stiekeme SNES-emulator Floppy Cloud alweer verwijderd

Apple weert apps die illegaal games kunnen spelen fanatiek uit de App Store, blijkt wel nu Floppy Cloud ook het veld moet ruimen. Gisteren werd bekend dat er een emulator in zat, vandaag onderneemt Apple actie.

Lees verder na de advertentie.

Floppy Cloud

Emulatoren waarmee je klassieke games van bijvoorbeeld de Super Nintendo of Game boy op je iPhone kan spelen, worden niet toegelaten door Apple. De beroemdste game-emulatoren zoals GBA4iOS moesten altijd via een omweg gedownload worden (voordat Apple ook daar een stokje voor stak).

De app Floppy Cloud was al sinds oktober van dit jaar te downloaden en hij stond tot vandaag nog in de App Store. Hoe kan het dat deze app door Apples strenge beleid kon doordringen? Touch Arcade, de website die de ontdekking deed, denkt dat het komt omdat Floppy Cloud wordt gepresenteerd als bestandsbeheerder. Technisch gezien kon je de app namelijk gebruiken om bestanden en data te beheren.

floppy cloud

NES- en SNES-games

Je kon er echter ook NES roms en SNES roms mee ‘beheren’. Niet alleen dat, .nes- en .smc-bestanden waren gewoon af te spelen met Floppy Cloud. Deze apps werden binnen een speciale emulator geladen, waarna je gewoon kon spelen. Daarbij werden MFi-controllers ook nog eens ondersteund, zodat je niet per se met touchbesturing hoeft te spelen.

Games spelen met Floppy Cloud was heel eenvoudig via Dropbox. In Dropbox zette je de game om te spelen en via Floppy Cloud tik je op ‘manage’. De game werd dan vanzelf gestart en je kon beginnen.

Download zolang het kan

We schreven gisteren al dat Apple vast snel actie zou ondernemen na de ontdekking en dat is dan ook gebeurd. De app is nu al niet meer te downloaden. Voor de mensen die gisteren snel gehandeld hebben: bewaar de app goed, want als je hem verwijdert kun je hem niet meer opnieuw downloaden.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu