Nederlandse rijstijl-app Flo nu ook voor iOS beschikbaar

Gijs Ettes
22 juli 2015, 17:17
1 min leestijd
Nederlandse rijstijl-app Flo nu ook voor iOS beschikbaar
Flo - Driving insights

Flo - Driving insights

Gratis

Reviewscore

8

Flo, de rijstijl-app die eerder voor Android verscheen, heeft ook zijn weg naar iOS gevonden. De app geeft feedback op hoe je rijdt, om je zo te helpen een betere automobilist te worden.

Lees verder na de advertentie.

Verbeter je rijstijl

Eind vorig jaar maakten we al kennis met Flo op Android. De applicatie, die ontwikkeld werd in ons eigen kikkerlandje, onderscheidt zich van bijvoorbeeld navigatie-apps door inzicht te geven in je rijgedrag. Flo geeft je advies bij het remmen en nemen van bochten, en beoordeelt je rijgedrag door cijfers te geven. Feedback krijg je in de vorm van audio en visuele meldingen en het is de bedoeling dat je deze leert herkennen, zodat je onderweg snel je rijgedrag kan bijstellen. De data wordt automatisch verzameld met behulp van de gps-module en de bewegingssensor in je iPhone. Hoe netter je rijdt – bijvoorbeeld door met de juiste snelheid te rijden of niet te snel te accelereren – des te hoger je score.

Flo positioneert zich als de quantified self-app voor autorijden. Na elke rit kun je precies bekijken hoe je hebt gereden en op welke punten het beter kan. Je ziet precies de plekken waar je hebt geremd, een bocht hebt gemaakt en gas hebt gegeven. Met smileys (groen, oranje of rood) wordt aangegeven hoe goed je het er vanaf hebt gebracht. Ook is het mogelijk om ritten onderling te vergelijken, zodat je erachter komt of je met de tips van Flo daadwerkelijk een betere chauffeur wordt.

Flo voor iOS downloaden

Via onderstaande link kun je Flo downloaden in de App Store. De app is gratis, vereist iOS 8.1 of nieuwer en tenminste 11,4MB aan vrije opslagruimte. Ook moet je gps-verbinding aanstaan, al is Flo volgens de makers ontworpen om een minimale hoeveelheid stroom te verbruiken.

Flo - Driving insights

Decos Mobile Solutions BV

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Flo - Driving insights
Flo - Driving insights
Flo - Driving insights
Flo - Driving insights
Flo - Driving insights
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu