Rijstijl-app Flo levert je korting op autoverzekering op
Gijs Ettes
Flo - Driving insights

Flo - Driving insights

Gratis

Onze score

8

De rijstijl-app Flo, die sinds juli ook voor iOS beschikbaar is, gaat gebruikers de mogelijkheid geven te besparen op hun autoverzekering. De ritscore in de app staat gelijk aan de korting die ze krijgen.

Besparen op je autoverzekering met Flo-app

Het doel van de Flo-app is om automobilisten te helpen een betere bestuurder te worden. Tijdens het rijden krijg je feedback en cijfers voor de manier waarop je accelereert, remt en bochten neemt. Na elke rit word je gepresenteerd met een totaalbeoordeling die inzicht geeft in je rijgedrag. Flo heeft ook een sociaal tintje, aangezien je scores kunt vergelijken met vrienden op social media.

flo-app

Vanaf februari 2016 kan gebruik van de app daarnaast korting op je autoverzekering opleveren. Flo werkt hiervoor samen met verzekeraar Whoosz, die aan de hand van je ritscore korting geeft. Behaal je een gemiddeld puntenaantal van 100 in de app, dan bedraagt de korting 100 euro. Met een ritscore van 78 punten bespaar je 78 euro. De makers beloven dat Flo geen informatie bijhoudt over locaties, routes van de gebruiker en eventuele snelheidsovertredingen. Alleen de gemiddelde ritscore wordt gedeeld met de verzekeraar om zo de korting te kunnen berekenen.

Flo voor iOS downloaden

Via onderstaande link kun je Flo voor iOS downloaden. De app vereist 15,4MB aan vrije opslagruimte en iOS-versie 8.1 of nieuwer. Ook is een werkende gps-verbinding nodig om je rijgedrag bij te houden. Dit kan ervoor zorgen dat de accu van je toestel sneller leegloopt.

Flo - Driving insights

Decos Mobile Solutions BV

Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.