Flipboard breidt delen van eigen magazines verder uit
Wouter Nijsen

Flipboard heeft zijn eerste grote update gekregen sinds de 2.0-versie van de app eind maart uitkwam. Het is nu bijvoorbeeld mogelijk om vriendenlijsten te gebruiken om je te abonneren op samengestelde magazines van anderen.

Flipboard maakt het met de nieuwe update nog makkelijker om de door jou opgeslagen artikelen met anderen te delen. Sinds de 2.0-update was het al mogelijk om je eigen samengestelde magazine te delen op Facebook, Google+, Tumblr of Twitter. De nieuwe update maakt het mogelijk om je eigen magazine of aparte artikelen eveneens te delen via sms of bij het gebruik van de nieuwe vrienden-functie.

Abonneren via profielen

De nieuwe profielen en vrienden-functie maakt het ontdekken van nieuwe content namelijk nog makkelijker. Zo is het nu mogelijk om snel te zien waar anderen op geabonneerd zijn en kun je op je eigen profiel en die van anderen je laatste activiteiten en statistieken zien. Denk hierbij aan hoeveel lezers iemand heeft, het aantal artikelen dat hij al heeft opgeslagen en wat voor magazines hij heeft samengesteld. Als je interesse hebt in de bronnen of samengestelde magazines van een ander, bieden deze profielen dus ook de mogelijkheid om je daar direct op te abonneren.

Flipboard biedt momenteel nog uitgebreide ondersteuning voor het lezen van je Google Reader-feed, waarvan de navigatie met de nieuwe update is verbeterd. Het is echter de vraag hoe lang deze verbeteringen nuttig blijven, aangezien Google met zijn Reader-dienst gaat stoppen.

[app 358801284][appimg 358801284]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.