De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Met Fling stuur je foto’s naar 50 onbekenden

Rutger Otto
3 augustus 2014, 11:42
1 min leestijd
Met Fling stuur je foto’s naar 50 onbekenden

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond: fotoberichten-apps. Facebook lanceerde laatst Slingshot, Instagram komt met Bolt en Snapchat is nog steeds populair. Nu probeert ook de nieuwe app Fling een plekje te veroveren door het weer nét wat anders aan te pakken.

Lees verder na de advertentie.

Je zou kunnen zeggen dat Fling spannender is dan zijn concurrenten. Met Fling weet je namelijk nooit bij wie je foto terecht komt, want je kunt kiekjes naar minimaal vijf en maximaal 50 onbekenden sturen. Sterker: er is niet eens een mogelijkheid om foto’s naar vrienden te sturen.

iPhone foto’s en video’s delen met onbekenden

fling kl

Om Fling te gebruiken is een account benodigd. Deze kun je alleen koppelen aan e-mail. Daarnaast wil de app toegang tot je locatie, om te kunnen zien waar de Flings vandaan komen. Niet dat het mensen ervan weerhoudt om smerige plaatjes te sturen: de eerste Fling die hier binnen kwam was een mannelijk geslachtsdeel. U bent gewaarschuwd.

Als je zelf een Fling stuurt, gaat je foto of video standaard naar 42 mensen, verspreid over de wereld. Op een wereldkaart kun je zien waar jouw Fling ongeveer heengaat. Mensen kunnen met een privé berichtje reageren, waarna je met elkaar kunt chatten.

Fling staat nog niet zo lang in de App Store, maar dagelijks maken al 180 duizend mensen gebruik van de app. Toch blijft de bedoeling van de app wat duister. Het zou een leuk kijkje kunnen bieden in het leven van anderen over de hele wereld. Het is dan ook te hopen dat Fling niet snel Chatroulette achterna gaat met vieze plaatjes.

Download Fling

Mocht je Fling willen proberen, dan kun je de app gratis downloaden voor iOS 7 of nieuwer. Voor de installatie is 8,4MB aan vrije opslagruimte benodigd.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu