Flickr voor iOS: 1TB gratis cloudopslag en vernieuwd design
Gijs Ettes

Flickr, de populaire fotodienst die voornamelijk door professionals wordt gebruikt, heeft zijn gelijknamige app van een flink redesign voorzien. De app ziet er gelikter uit en is na de update gemakkelijker in gebruik. Daarnaast zijn er bewerkingsopties toegevoegd, zodat je foto’s én video’s naar wens kunt aanpassen.

Het was al gemakkelijk in Flickr voor iOS om foto’s te schieten en te uploaden, maar nu kun je ze ook middels filters, vignettes en auto-enhance bewerken. Ook de kleurbalans, helderheid en de verzadiging zijn aanpasbaar. De filters worden realtime toegepast, zodat je direct het resultaat ziet.

Verder laat de Flickr-app je video’s met een maximale lengte van 30 seconden bewerken en delen. Ook is het mogelijk om ze van videofilters te voorzien die het beeld warmer, kouder of volledig zwart-wit maken. Deze functie is niet beschikbaar in de Android-versie.

Flickr voor iOS downloaden

Ga je gebruikmaken van de Flickr-app, dan is het goed om te weten dat je 1TB aan gratis opslagruimte krijgt. Dankzij de automatische synchronisatie worden je foto’s en video’s in de cloud opgeslagen, maar je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je snel aan je limiet zit. Door je aan te melden bij de Flickr community kun je de fotodienst ook als een soort sociaal netwerk gebruiken.

De vernieuwde Flickr-app is te downloaden via onderstaande link, vereist minstens iOS 7 en 41,2MB aan vrije opslagruimte.

Flickr

Yahoo

9 (26 reviews)
Gratis via App Store

Flickr
Flickr
Flickr
Flickr
Flickr

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.