Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Flewn: mooi interactief verhaal over een walvis op stelten

Rutger Otto
13 december 2015, 11:11
2 min leestijd
Flewn: mooi interactief verhaal over een walvis op stelten
Flewn

Flewn

€ 3,49

Reviewscore

7,5

Flewn is één van de ‘Beste nieuwe games’ in de App Store. De app kan echter beter als interactief verhaal dan als game gezien worden.

Lees verder na de advertentie.

De oceaan verdwijnt

Heb je je wel eens afgevraagd wat er zou gebeuren als de oceaan ineens zou verdwijnen? In Flewn is dat namelijk precies wat er gebeurt. Een oude walvis staat op (letterlijk) om zoveel mogelijk van het zeeleven te kunnen redden. Op drie stelten en met een dorp met vissen op zijn rug begint hij aan een lange wandeling door de woestijn.

Als je de app opstart, krijg je de keuze: wil je Flewn als verhaal bekijken of als game spelen. Als je voor het laatste kiest, zie je het verhaal vanuit het oogpunt van een kikker die door de lucht vliegt. Je moet dan zorgen dat je genoeg insecten eet, want daarvan krijg je energie om in de lucht te blijven.

Flewn | Official iOS Trailer

Werkt het best als boek

Wij raden echter aan om Flewn eerst te proberen als bewegend boek. Het verhaal bekijk je door over het scherm van je iPhone of iPad te vegen. Tekst wordt daarbij afgewisseld met bewegend beeld van de walvis die door een schitterend landschap beweegt. Het heeft wel wat weg van een Salvador Dalí-kunstwerk en de game Lumino City, die eveneens voor iOS is te downloaden. Her en der dien je jouw toestel te draaien, want Flewn speelt zich zowel in landschap- als in portretmodus af.

Op zijn reis ontmoet de walvis verschillende dieren op het land. Zij moeten de walvis helpen om te overleven. Al snel leef je helemaal mee met het bebaarde zoogdier dat er alles aan doet om het leven op zijn rug in veiligheid te brengen. Het verhaal is overigens vrij kort, dus na ongeveer een kwartiertje ben je er wel doorheen.

Flewn downloaden

Flewn is te koop in de App Store voor 3,99 euro. Voor de installatie heb je 520MB aan vrije opslagruimte op je iPhone of iPad nodig en hij werkt met iOS 7 of nieuwer.

Flewn

Gabriel Smetzer

€ 3,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Flewn
Flewn
Flewn
Flewn
Flewn
Flewn
Flewn
Flewn
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu