Speel nu Ironpants, dé opvolger van Flappy Bird
Roel van Hout

Als je te laat was om Flappy Bird nog te kunnen downloaden kun je óf een iPhone met Flappy Bird kopen, óf de meest waarschijnlijke Flappy Bird opvolger spelen: Ironpants!

Met iedere dag dat Flappy Bird steeg in de App Store, nam het aantal rip-offs toe. Die waren allemaal niet al te best, maar er is één uitzondering: het op 27 januari verschenen Ironpants, dat ook door Flappy Bird-ontwikkelaar Dong Nguyen werd uitgeroepen tot Flappy Bird opvolger.

→ Lees het hele verhaal over het succes van Flappy Bird!

Als het goed is hoeven we over het principe van het spel niets meer uit te leggen: het werkt precies hetzelfde als Flappy Bird, alleen speel je nu niet met een vogeltje maar met een superheld. Waarom die Ironpants heet blijft overigens onduidelijk, aangezien hij in tegenstelling tot wat je zou verwachten geen ijzeren broek, maar een luier draagt.

Gameplay maakt Ironpants tot dé Flappy Bird opvolger

In tegenstelling tot bij veel andere rip-offs is de besturing van Ironpants precies goed uitgebalanceerd, wat ervoor zorgt dat de game verschrikkelijk moeilijk, maar niet ondoenlijk is. Je zult, met veel oefening, steeds een stukje verder kunnen komen. Dat was precies wat Flappy Bird zo verslavend maakte, en wat Ironpants – hoogstwaarschijnlijk – tot dé Flappy Bird opvolger maakt.

Ironpants is geheel gratis te downloaden in de App Store voor iPhone en iPad!

Ironpants

UAB "Applava"

Gratis via App Store
Ironpants
Ironpants
Ironpants
Ironpants

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.