Flappy Bird keert terug naar de App Store, ‘maar niet snel’

20 maart 2014, 8:29
1 min leestijd
Flappy Bird keert terug naar de App Store, ‘maar niet snel’

Het wereldberoemde Flappy Bird komt terug als download naar de App Store. Bezitters van een iPhone of iPad kunnen de verslavende game straks weer gratis downloaden. Dat laat ontwikkelaar Ngyuyen desgevraagd aan een liefhebber weten op Twitter.

Lees verder na de advertentie.

terugkeer flappy bird

Een concrete datum voor de terugkeer van Flappy Bird is niet vrijgegeven. “Ja, Flappy Bird keert terug, maar niet snel”, aldus Nguyen in een reactie. Al eerder kwam het vogelspelletje terug op Android in aangepaste vorm: spelers krijgen voortaan een waarschuwing als ze te lang achter elkaar naar het scherm aan het staren zijn.

De versie voor iPhone en iPad krijgt ook die waarschuwing, meldt Nguyen aan een andere fan op het Game Developers Conference, dat momenteel plaatsvindt in San Francisco. Flappy Bird zal verder nergens aangepast worden. Nguyen is als app-ontwikkelaar verder nog bezig met drie andere mobiele games.

Flappy Bird werd te succesvol voor zijn maker

Ook nu nog zoeken mensen dagelijks massaal naar de beste Flappy Bird tips. Dit enorme succes werd Nguyen teveel. Hij liet op Twitter weten aanvankelijk trots te zijn op Flappy Bird, maar stelde dat het spel ‘zijn leven kapot maakte’ en dat hij het spel ‘haatte’. Hij besloot op 7 februari 2014 het spel offline te halen, en hield woord: in de loop van de volgende dag verdween het spel uit de wereldwijde App Store.

Met Flappy Bird is het de bedoeling om een klein vogeltje door openingen te laten vliegen. Wanneer de speler tikt, gaat het vogeltje omhoog. In principe niets ingewikkelds, maar de besturing is zo matig dat het een enorme uitdaging is om het vogeltje door meerdere openingen op een rij te krijgen.

→ Vind meer leuke spellen op onze iPhone games-pagina!

Het laatste nieuws over Flappy Bird:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu