De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Flappy Bird komt terug met multiplayer

Rutger Otto
15 mei 2014, 8:42
2 min leestijd
Flappy Bird komt terug met multiplayer

Het hoogst irritante en zeer verslavende iPhone spelletje Flappy Bird komt terug. Dat verklapte de maker aan CNBC. In augustus moet het vogeltje weer in de App Store staan. Nguyen wil er een multiplayer optie aan toevoegen.

Lees verder na de advertentie.

flappy bird

De 28-jarige Vietnamees Dong Nguyen had ineens een megahit te pakken in de App Store met zijn spel Flappy Bird. Het spel verscheen in mei van 2013 online, maar werd na een update in september mateloos populair. Begin 2014 voerde Flappy Bird de hitlijsten aan.

Waarom Flappy Bird verdween

In februari was Nguyen ineens klaar met het succes. In een tweet schreef hij: “Sorry Flappy Bird spelers, over 22 uur verdwijnt Flappy Bird uit de App Store. Ik kan er niet meer tegen”. De overweldigende media-aandacht werd hem aanvankelijk teveel. Later vertelt hij echter dat hij het spel verwijderde omdat het te verslavend zou zijn voor gebruikers. Volgens Nguyen had het offline halen in ieder geval niets te maken met juridische redenen.

In Flappy Bird bestuur je een vogeltje dat door openingen van Super Mario-achtige buizen moet vliegen. Dat doe je door op het scherm van je iPhone te tikken, bij iedere aanraking gaat het vogeltje omhoog. Bij het passeren van een buis verdien je een punt, als je een buis raakt ben je game over. Dat klinkt simpel, maar was frustrerend moeilijk. Mede hierdoor werd het uiteindelijk wel een hit. Op internet verschenen al snel filmpjes van mensen die hun iPhone met een hamer bewerkten omdat ze zo kwaad werden van de game.

Flappy Bird fladdert weer terug

Toch komt Flappy Bird weer terug. Tegenover CNBC zegt Nguyen dat het spel in augustus zijn rentree zal maken, met toevoeging van een multiplayer-functie. Zou het daardoor minder verslavend zijn? En zitten we er na alle klonen (elke 24 minuten een nieuwe nadat Flappy Bird offline ging) nog op te wachten? Overigens werkt Nguyen aan nog een aantal andere games, waaronder één met een mannetje dat van gebouw naar gebouw moet springen.

Lees meer over de App Store:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu