Flappy Bird advertenties leveren dagelijks 50.000 dollar op
Gijs Ettes

De gratis game Flappy Bird is een korte tijd enorm populair geworden en is inmiddels ruim 50 miljoen keer gedownload. Dat vertaalt zich terug in de omzet die met de app behaald wordt: Flappy Bird advertenties leveren dagelijks maar liefst 50.000 dollar op.

Veel iPhone-gebruikers zijn inmiddels verslingerd aan Flappy Bird en het behalen van een zo hoog mogelijke score. En dat is best apart, aangezien de game in mei 2013 al verscheen en eigenlijk maar één handeling van de speler vereist. Met een klein vliegend visje, dat nog het meeste wegheeft van Cheep Cheep uit Super Mario, is het de bedoeling om tussen groene buizen te fladderen.

Voor elke buis die je passeert, ontvang je een punt. Op dit moment ligt de topscore rond de 100 punten; de lat ligt dus behoorlijk hoog. Ondanks de simpele opzet en het hoge frustratiegehalte is Flappy Bird enorm populair. In de App Store heeft de game voornamelijk lovende recensies.

Flappy Bird video

In onderstaand filmpje krijg je een indruk van de simpele gameplay van Flappy Bird. Middels de link onderaan kun je de app zelf downloaden en uitproberen.

→ Vind meer leuke spellen op onze iPhone games-pagina!


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.