Flamyngo verandert de vakantietips van vrienden in een sociale reisgids

1 juli 2016, 15:05
2 min leestijd
Flamyngo verandert de vakantietips van vrienden in een sociale reisgids
Flamyngo - Save & Share Places

Flamyngo - Save & Share Places

Gratis

Reviewscore

7,5

Of je nu aan vrienden, familieleden of collega’s vertelt waar je heen gaat, er zijn altijd mensen die handige tips hebben voor leuke bezienswaardigheden en restaurants in je vakantiebestemming. Met het Nederlandse Flamyngo kun je deze vakantietips gemakkelijk verzamelen, zodat je ze altijd bij de hand hebt.

Lees verder na de advertentie.

Flamyngo is een sociale reisgids

Flamyngo moet het makkelijk maken om je iPhone te veranderen in een ‘sociale reisgids’. Geen doorsnee vakantieboekje met alleen de meest voor de hand liggende bestemmingen dus, maar dat ene cafe waar je vriend die super goedkope pizza gehaald had, en het kleine museum waar je oom bij toeval bij naar binnen liep.

Al deze tips kunnen je vrienden naar je Flamyngo-app sturen, zonder dat ze hiervoor de app zelf op hun iPhone hoeven te zetten. Het enige wat ze nodig hebben is een link, die je bijvoorbeeld via WhatsApp of Facebook Messenger kunt versturen vanuit de app. Om reisgidsen te maken moet je wel even een account aanmaken, wat gelukkig zo gebeurd is.

Opgeslagen suggesties worden opgeslagen en gebundeld in reisgidsen, terwijl afzonderlijke locaties een eigen pagina krijgen. Hier kun je bijvoorbeeld meer informatie over een restaurant vinden, en plan je met een druk op de knop de snelste route er naartoe. Dankzij integratie met Foursquare kun je hier ook meteen de website en contactgegevens vinden, handig als je alvast wil reserveren.

Offline beschikbaar en gratis te gebruiken

Maarten Graven heeft Flamyngo bedacht, en hoopt dat de app ervoor zorgt dat je niet meer door je mailbox of chatgeschiedenis hoeft te graven voor je vakantie-suggesties. “Met Flamyngo worden de leukste plekken van je vrienden verzameld op een centrale plek”, aldus Graven. Alle info die je in Flamyngo verzamelt kun je ook offline bekijken. Wel zo handig als je in het buitenland bent en je op je databundel moet letten. Inmiddels zijn er al meer dan 50 populaire reisbloggers met de app aan de gang gegaan, dus zelfs als je vrienden geen tips meer hebben over je vakantieplek, is de kans groot dat je daar de nodige inspiratie kunt vinden.

Flamyngo - Save & Share Places

Flamyngo

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu