Sport jezelf al spelend fit met FitRPG
Rutger Otto

Hou je van games, hou je van sporten én heb je ene Fitbit? Dan zit je met FitRPG helemaal goed. Deze app pakt de data van je Fitbit en maakt er een role-playing game van, die je zelfs met vrienden kunt spelen.

Uitdaging om te bewegen

fitrpg‘Turn life into a game’, staat geschreven op de iTunes-pagina van de app. Met FitRPG maak je van jezelf een RPG-personage en je gebruikt je Fitbit om je statistieken in de game te zetten. Als je vervolgens gaat sporten of bewegen, verdien je punten en goud waarmee je items kunt kopen om jouw personage sterker te maken en hem bijvoorbeeld aan te kleden met een betere uitrusting.

Je kan zelfs quests aannemen om XP te verzamelen. Als je tegen eindbazen vecht krijg je nog meer punten. Daarnaast kun je het ook opnemen tegen vrienden – als ook zij een Fitbit en de app hebben gekoppeld uiteraard.

Quests zijn uitdagingen die je door middel van een workout kunt volbrengen. Zo dien je bijvoorbeeld een afstand van 3 kilometer af te leggen of moet je 20 duizend stappen zetten. Volgens de ontwikkelaar varieert de moeilijkheid van het zetten van vijfduizend stappen tot het lopen van een marathon. Aan alle quests zit overigens een tijdslimiet, zodat het wel écht uitdagend blijft en zodat je wordt uitgedaagd om te gaan bewegen.

Download FitRPG

De FitRPG app is gratis te downloaden voor iOS-apparaten. Deze vereist iOS 6 of nieuwer en minstens 8,4MB aan vrije opslagruimte. Om er gebruik van te maken heb je er wel een prijzig Fitbit-bandje voor nodig (99 euro).


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.