Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

Fitbit Ultra helpt je om goede voornemens waar te maken

Redactie
2 januari 2012, 10:18
2 min leestijd
Fitbit Ultra helpt je om goede voornemens waar te maken

Velen van ons zullen goede voornemens gemaakt hebben voor het nieuwe jaar., veelal willen we meer bewegen, gezonder eten, minder drinken en stoppen met roken….

Nu is het de kunst deze voornemens ook daadwerkelijk waar te maken, FitBit Ultra – een persoonlijke fitness tracker – kan je hierbij prima helpen.

Lees verder na de advertentie.

Fitbit Ultra – Persoonlijke en draadloze fitness tracker

Fitbit Ultra Nederland

Voor het daadwerkelijk waarmaken van je voornemen om gezonder te gaan leven en meer te bewegen kan je wellicht wat hulp of inzichten gebruiken, de Fitbit Ultra biedt hierbij mogelijk uikomst.

De Fitbit Ultra is een klein apparaatje (formaat USB stick) die je bij je draagt. Het apparaatje registreert de hoeveelheid lichaamsbeweging en ook slaappatronen en toont deze via een slimme synchronisatie met je PC of Mac in een persoonlijk dashboard. De Fitbit heeft wat weg van de traditionele stappenteller, echter de mogelijkheden zijn helemaal van deze tijd.

Mogelijkheden van FitBit Ultra

Fitbit Ultra dashboard

Fitbit stelt je in staat om je lichaamsbeweging en slaappatronen in kaart te brengen. Wanneer je het apparaatje bij je draagt wordt je beweging vastgelegd. De Fitbit Ultra heeft een 3D bewegingssensor en een hoogtesensor, daardoor kan ook het traplopen worden doorgemeten.

Je persoonlijke bewegingsscores kan je teruglezen op de website van Fitbit in een persoonlijke dashboard. Natuurlijk is er ook een Fitbit app (iTunes link) beschikbaar die deze informatie makkelijk toegankelijk maakt op je iPhone of iPad.

Een eventueel streefgewicht kan je invoeren in je Fitbit account zodat je ook een concreet doel hebt om naartoe te werken. Daarbij kan je desgewenst bijhouden hoeveel calorieën je hebt geconsumeerd.

Fitbit kopen in Nederland

Fitbit kopen in Nederland

De Fitbit Ultra is te koop voor $ 99,95 via Fitbit.com, helaas wordt er niet rechtstreeks buiten de VS en Canada geleverd.

Wel kan je de Fitbit sinds kort al bestellen bij de Nederlandse webshop Trendhoek.nl voor € 99,-

Fitbit Ultra video

Self Quantifiers (doormeten van je eigen conditie)

De populariteit van de Fitbut Ultra is enorm aan het toenemen. Technische ontwikkelingen maken het momenteel prima mogelijk om snel, eenvoudig en goedkoop meer inzicht te krijgen in je persoonlijke activiteiten, conditie en gezondheid.

De groep van ‘Self Quantifiers’ die hun persoonlijke conditie en gezondheid zover mogelijk willen doormeten neemt gestaag toe. Hiervoor zijn inmiddels al behoorlijk wat hulpmiddelen en tools voorhanden. Naast Fitbit hebben we eerder al geschreven over de populaire Runkeeper app.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's