Springen met vissen in Fish Out of Water

Rutger Otto
20 juni 2014, 15:00
2 min leestijd
Springen met vissen in Fish Out of Water

Deze week heeft Apple gekozen voor Fish Out of Water als gratis App van de Week. Het is een charmant spelletje waarbij je vissen over de golven moet laten stuiteren, van de makers van Jetpack Joyride.

Lees verder na de advertentie.

fish out of water kl

Na een jaar in de App Store krijgt het spel de waardering van Apple en daarom is Fish Out of Water nu een week lang gratis te downloaden voor iedereen met een iOS-apparaat. Het gegeven is simpel: je hebt zes verschillende vissen tot je beschikking, waarvan je er per game drie de lucht in kan slingeren. De vis vliegt door de lucht, slaat tegen het water en gaat de lucht weer in. Steeds iets langzamer en minder snel, tot hij in het water ligt. Na drie vissen komen er vijf krabben in beeld die allemaal een cijfer geven aan je vliegkunsten.

Het doel van Fish Out of Water

Eén van de doelen in het spel is dan ook om een zo hoog mogelijk puntenaantal te verdienen. De krabben willen een mooie balans zien van aantal keer stuiteren en de afgelegde afstand. Elke krab beoordeelt iets anders.

Een ander doel is om missies te halen. Net als dat je gewend bent van Halfbricks Jetpack Joyride, heeft ook deze game doelen gesteld waardoor je blijft spelen. Het varieert van ‘laat de vis Micro dertig keer stuiteren’ tot ‘verzamel 5 boosties in een worp’. Met boosties kun je vissen bij elke druk op het scherm een stukje sneller laten gaan. Een metertje boven in beeld loopt terug, maar je kan hem aanvullen met boosties.

Stiekem best uitgebreid

De zes vissen hebben verschillende mogelijkheden. Zo kan Finlay de dolfijn verre afstanden halen, maar stuitert hij niet vaak. Kogelvis Errol stuitert juist weer wel goed. The Brothers zijn een groepje vissen dat splitst, waardoor ze veel stuiteren maar niet ver komen. Je kunt het ketsen als de afstand overigens een boost geven door diamanten in te zetten, die je verzamelt door missies te halen.

Download Fish Out of Water

Fish Out of Water is een simpele game waarin je stiekem nog best tactiek in kan toepassen. Topscores kun je met die van vrienden vergelijken. Download Fish Out of Water de komende week gratis voor iOS 5 of hoger. Er is 29,4 MB aan vrije opslagruimte nodig.

Fish Out Of Water!

Halfbrick Studios

Gratis via App Store

Fish Out Of Water!
Fish Out Of Water!
Fish Out Of Water!
Fish Out Of Water!
Fish Out Of Water!
Fish Out Of Water!
Fish Out Of Water!
Fish Out Of Water!
Fish Out Of Water!
Fish Out Of Water!
Fish Out Of Water!
Fish Out Of Water!
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu