Firmware 3.0: Stilte na de storm?
Redactie

Na een heftige dag voor de servers van Apple lijkt alles weer stabiel te zijn. Meteen na het publiceren van de nieuwe versie van de iPhone firmware (3.0) liep alles vast. Door de ongekende belangstelling naar de firmware, werd de massale vraag naar de firmware de servers teveel.

Hierdoor vielen niet alleen  de downloads van vele gebruikers regelmatig uit, maar ook viel de activeer-dienst regelmatig weg door de grote hoeveelheid mensen. Dit was voor sommigen erg frustrerend.

Zoals ik hier boven vermeldde is alles weer redelijk stabiel op dit moment. De activeer-dienst lijkt het weer prima te doen, en er zijn geen meldingen meer over time-outs tijdens het downloaden van de firmware.

Applicaties

Op dit moment kunnen we ons ogen dus ergens anders op richten. Een advies van mij is om eens goed op de App Store te gaan letten. Veel applicaties zullen updates krijgen, waardoor ze beter werken onder firmware 3.0. Ook zullen er naar verwachting duizenden applicaties bij komen deze dagen. Deze applicaties zullen bijna allemaal gebruik gaan maken van de nieuwe SDK-functies, zoals push-notifications en bluetooth. Dit kan ons leuke, originele applicaties opleveren!

Een applicatie die nu al gebruik maakt van push-notifications is Tap Tap Revenge 2 (gratis). Als je door een vriend wordt uitgedaagd zal je een push-berichtje ontvangen waarmee je direct de high-score van je vriend kan verbeteren.

Op wat voor applicaties zitten jullie te wachten?

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Frans

  Wel aangekondigd: Idisk voor iPhone

 • Dave

  TOM TOM!!!

 • ReSpawN

  TomTom, en nog liever iGO 2009. 🙂

 • Ram

  Bluetooth werkt nog steeds hetzelfde bij mij na update???? Hij ziet nog andere telfoons nog me MacBook pro. Zijn het vergeten?

 • Paul

  Buienradar, en dan inzoomen

 • Sander

  @Ram: Bluetooth heeft als toevoeging alleen AD2P ondersteuning, wat inhoudt dat je je muziek naar andere apparaten kan streamen.

 • Ram

  Dit stond op deze site een paar dagen geleden onder nieuwe features

  Het is nu eindelijk mogelijk: stereo muziek naar een headset of stereo sturen via de iPhone 3G of bestanden uitwisselen. Erg handig en welkom op de iPhone, kunnen we eindelijk communiceren met gebruikers zonder iPhone

  zoals ik het dus lees zou je naar andere tel’s bestanden kunnen sturen.

 • Co

  @ram:

  Daar bedoelen ze foto’s, ringtones en mp3 bestanden naar een andere iphone. Je kan dus niet met andere merken phones bestanden uitwisselen.

 • Niwla

  Ik zou graag mijn agenda op mijn lockscreen willen!!! Maar ik heb het idee dat dat met de nieuwe firmware nog steeds niet mogelijk is.

  BT werkt sinds 3.0 super samen met mijn autoradio… Zowel het streamen van audio als het handsfree bellen… Volgens mij is BT nu een volwaardige BT, dus uitwisseling met andere toestellen zou ook mogelijk moeten zijn

 • Kwamkwammer

  Skype met push-functie en mijn leven is compleet!