Snelle Firefox-browser voor iOS is weinig uniek
Redactie
Firefox-webbrowser

Firefox-webbrowser

Gratis

Onze score

7

Het duurde even, maar Firefox voor iOS is eindelijk officieel verschenen. De browser voor iPhone, iPad en iPod touch beschikt over een tal van handige features, die echter weinig uniek zijn.

Smartphones worden steeds slimmer en intuïtiever en zo ook geïnstalleerde apps. Firefox voor iOS is een van die apps; de browser anticipeert namelijk op zoekopdrachten door eerder gedane zoekresultaten in al jouw favoriete zoekmachines mee te nemen.

Snelle browser

De uitdaging voor Mozilla was om te voldoen aan Apples eisen voor browsers. Waar het bedrijf werkt met WebKit, draaide Firefox altijd op Gecko. Dit betekent dat Mozilla aan de slag moest om Firefox voor iOS geschikt te maken voor WebKit. De look-en-feel die we kennen is behouden gebleven, maar verder zijn veel van Firefox’ features hetzelfde als andere browsers zoals Safari of Chrome waaronder een incognitobrowser (alleen vanaf iOS 9)

De browser werkt snel, maar heeft weinig nieuwe features die gebruikers van eerder genoemde browsers zal overhalen over te stappen. Helemaal gezien het feit dat andere browsers al enige tijd beschikbaar zijn en Mozilla relatief laat is met de release van hun iOS-browser.

Wat wel is gebleven is Firefox sync. Als je een Firefox-account hebt, wordt je browsegeschiedenis handig gesynchroniseerd op je iPhone, desktop en tablet. Ook favorieten, wachtwoorden en tabbladen hoef je niet dubbel op te slaan en worden weergegeven als je op een ander toestel inlogt met jouw account.

Firefox voor iOS downloaden

Niettemin, als je Firefox voor iOS wilt testen dan kun je de app downloaden in de App Store vanaf iOS 8.2 of hoger en met 29,4MB aan vrije opslagruimte.

Firefox-webbrowser

Mozilla

7 (6 reviews)
Gratis via App Store

Firefox-webbrowser
Firefox-webbrowser
Firefox-webbrowser
Firefox-webbrowser
Firefox-webbrowser

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.