Firefox-browser spaart je iPhone-accu met handige update

Lars Paijmans
27 juli 2016, 18:40
2 min leestijd
Firefox-browser spaart je iPhone-accu met handige update
Firefox: Private, Safe Browser

Firefox: Private, Safe Browser

Gratis

Firefox is al een tijdje beschikbaar als browser voor je iPhone en iPad, maar onderscheidt zich met de update van vandaag pas van de concurrentie. Dit is er allemaal nieuw.

Lees verder na de advertentie.

Firefox accubesparing verbeterd met update

Volgens de browser met het oranje vosje belast de app je processor voortaan 40 procent minder, en wordt er ook 30 procent minder van het geheugen van je iPhone of iPad gevraagd. Goed nieuws, want dit moet ervoor zorgen dat Firefox een stuk minder snel je accu leeg trekt. Bovendien gaat hierdoor ook de algemene snelheid van de browser omhoog, waardoor pagina’s sneller geladen zijn dan voorheen.

Daarnaast is het vanaf nu mogelijk om in een nieuw menu snel toegang tot specifieke functies van de app. Zo kun je snel een desktopversie opvragen of je leeslijst aanpassen. Als je vaak meerdere tabbladen tegelijk geopend hebt, zul je blij zijn met de optie om ze allemaal tegelijk te kunnen afsluiten. Geen paniek als je deze knop per ongeluk indrukt: je kunt ze ook weer snel herstellen.

Tot slot voegt Firefox een aantal functies toe die er eigenlijk al vanaf dag een in zouden moeten zitten. Zo kun je nu een eigen startpagina instellen, en kom je gesynchroniseerde tabbladen tegen in het onderdeel Geschiedenis. Ook kun je nu zelf kiezen welke site je als zoekmachine wil gebruiken met een handige extra zoekbalk.

Reden genoeg om over te stappen?

De grote vraag is nu of deze accubesparende functies ervoor zorgen dat mensen bereid zijn om over te stappen naar Firefox voor iOS. De app kwam met een releasedatum in november 2015 wel erg laat op de markt. Als je Firefox echter ook op je computer of laptop gebruikt, is het dankzij de synch-functie die al je tabbladen overzet zeker het proberen waard. De update voor Firefox is vanaf nu voor iedereen beschikbaar.

Firefox: Private, Safe Browser

Mozilla

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen