iOS-versie Firefox krijgt 3D Touch-ondersteuning en meer
Wouter Nijsen
Firefox: Private, Safe Browser

Firefox: Private, Safe Browser

Gratis

Onze score

7

Firefox voor iOS is van een grote update voorzien. Versie 2.0 voegt onder meer 3D Touch-ondersteuning, een betere wachtwoordbeheerder en uitgebreidere zoekfunctie toe aan de app.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Firefox 3D Touch

Beschik je over een iPhone 6S (Plus), dan kun je voortaan het drukgevoelige scherm gebruiken met de Firefox-browser. De app ondersteunt 3D Touch, waardoor je hard op het app-icoon kunt drukken om vanaf je homescreen een nieuw (privé)tabblad of een bladwijzer in de app te openen. De functie is identiek aan Safari en Chrome, twee browsers die al een tijdje 3D Touch-ondersteuning hebben.

Ook de Peek en Pop-functionaliteit is toegevoegd, wat betekent dat je een voorvertoning van tabbladen kunt opvragen door hier stevig op te drukken. Hierbij heb je de keuze om een tabblad aan je leeslijst toe te voegen, de url te kopiëren of het tabblad weer te sluiten. Peek en Pop werkt helaas alleen met tabbladen en is daarmee een beetje beperkt. In Safari is het bijvoorbeeld ook mogelijk om voorvertoningen van linkjes te krijgen.

Daarnaast kun je je gebruikersnamen en wachtwoorden opslaan in de vernieuwde wachtwoordbeheerder. De app onthoudt je inloggegevens, waardoor je ze niet telkens hoeft in te voeren. Hiervoor heb je wel een Firefox-account nodig, al kun je die vanuit de instellingen van de app aanmaken en beheren.

Tot slot is een optie toegevoegd om naar specifieke tekst of woorden op een pagina te zoeken. Dit doe je door op één of meerdere woorden te tikken en eventjes vast te houden. Ook kun je je zoekopdrachten invoeren in Spotlight, om vervolgens de gevonden resultaten direct in Firefox te bekijken.

Firefox voor iOS downloaden

De nieuwste versie van Firefox is via onderstaande link te downloaden. Zorg dat je voor de installatie van de app beschikt over 31MB aan vrije opslagruimte en iOS 8.2 of nieuwer.

Firefox: Private, Safe Browser

Mozilla

8 (28 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.