Firefighter, een voorbeeld van hoe het niet moet

Redactie
31 januari 2009, 19:00
2 min leestijd
Firefighter, een voorbeeld van hoe het niet moet

Jammer genoeg zijn niet alle betaalde applicaties hun geld waard. FireFighter is daar een goed voorbeeld van. Na aankoop van deze applicatie werd ik er erg droevig van. Ik zal jullie uitleggen waarom.

Lees verder na de advertentie.

<br />
FireFighter is een spel waarbij je mensen met een ladder moet redden uit brandende gebouwen. Vervolgens kan je de brand blussen met een slang.

Na het opstarten van de applicatie zie je een gebouw. Boven in het scherm staat dat er 1 noodgeval is. Dit getal loopt aardig op als je een tijdje niets doet. In de ramen van de gebouwen zie je brand, of een vrouw. De vrouw kan je redden door de ladder te selecteren en op de vrouw te tikken. Het zelfde kan je doen met brand en een slang.

Daar begon bij mij het eerste probleem. Ik heb vijf minuten moeten uitzoeken hoe je de vrouw kon redden. De ladder aantikken werkte niet, en vervolgens op de vrouw tikken werkte ook niet. Na die vijf minuten kwam ik er achter dat je dubbel moest tikken op een object voordat het zijn werk doet.Waar is de handleiding?

Eindelijk had ik het door en kon ik ongestoord het “spel” spelen. Na 2 minuten was ik er al op uitgekeken. Er zit geen spanning in het spel, je doet de hele tijd het zelfde. Het spel is dus totaal niet leuk, en al zeker niet zijn geld waard.

Verbeter punten

In een toekomstige update zie ik graag een aantal dingen terug, zoals een menu met daarin een uitleg en een highscore. Ook zou een iets professionelere uitstraling deze applicatie niet slecht doen, het ziet er nu namelijk uit als een eerste applicatie van een ontwikkelaar die van alles aan het uitproberen is, wat waarschijnlijk ook zo is.

Conclusie

Koop deze applicatie nog maar niet. Het is (nog) geen volwaardig spel, waar je zelfs voor moet betalen. Ik hoop dat de ontwikkelaar in de toekomst met een mooie update komt waarbij bovengenoemde punten goed zijn uit gewerkt.

Wat: Firefighter (0,79)
Wie: JRP App AZ
Cijfer: 3

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's