Fire Emblem: Heroes, Nintendo’s tweede iPhone-game verschijnt 2 februari

Lars Paijmans
19 januari 2017, 10:00
2 min leestijd

Na Super Mario Run is Fire Emblem: Heroes de tweede game van Nintendo die naar de iPhone en iPad komt. Op 2 februari wordt het tactische spel wereldwijd uitgebracht. Gratis.

Lees verder na de advertentie.

Fire Emblem: Heroes onthuld, tactische game voor iOS

In een speciale Nintendo Direct livestream werd Fire Emblem: Heroes uit de doeken gedaan. De strategieserie gaat al jaren mee, maar maakt in februari voor het eerst de overstap naar het touchscreen van de iPhone.

Fire Emblem: Heroes

In Heroes stel je een leger van Japanse personages samen, die het tegen elkaar opnemen in tactische gevechten. Op een kaart verplaats je jouw troepen en probeer je de tegenstander de slim af te zijn. Ieder karakter heeft zijn eigen sterke en zwakke punten. Gaandeweg stel je een team samen van zwaardvechters, boogschutters, tovenaars en ruiters.

Gratis te spelen, met genoeg dingen om te kopen

In een speciaal menu stapelen je troepen zich in hoog tempo op. Voordat je een gevecht ingaat, kies je in dit scherm wie je mee het slachtveld op wilt nemen. Hierbij is het zaak om rekening te houden met de verschillende kenmerken die ze hebben. Zo heeft Heroes een kleursysteem dat vergelijkbaar is met de Pokémon-spellen: groen is krachtig tegen blauw maar zwak tegen rood, terwijl rood weer meer schade doet aan groen en kwetsbaar is tegen blauw.

Fire Emblem Heroes is gratis te downloaden en te spelen, in tegenstelling tot Super Mario Run. Dit keer kiest Nintendo voor een free to play-principe, dus is er genoeg reden om alsnog je portemonnee te trekken. Nieuwe personages kun je namelijk ontgrendelen door veel te spelen, maar door speciale Orbs te kopen krijg je ze een stuk sneller. Iedere Orb kun je inwisselen voor een willekeurig personage, maar als je meerdere Orbs tegelijk inruilt worden deze steeds goedkoper.

Fire Emblem Heroes

Naast een verhaalmodus zijn er nog drie andere modi om jezelf in te verdiepen. In Training Tower kun je verschillende tactieken uitproberen, in Arena Duels kun je andere spelers uitdagen en Hero Battles zijn tijdsgebonden gevechten waar je speciale beloningen kunt ontgrendelen. Genoeg te doen dus, en met de tientallen karakters die de game rijk is ben je zo tientallen uren kwijt aan het spelen van Fire Emblem: Heroes.

Fire Emblem: Heroes release

Fire Emblem Heroes verschijnt op 2 februari voor zowel iOS als Android. Dit was aanvankelijk nog even spannend, omdat Nintendo in de trailer eerst aangaf dat alleen Android op 2 februari zou verschijnen. Een paar uur later werd dit aangepast en kreeg ook de iPhone- en iPad-release dezelfde datum. Na Super Mario Run en Fire Emblem zal Nintendo binnenkort ook nog de Animal Crossing-serie naar de smartphone en tablet brengen. Ook die aankondiging laat waarschijnlijk niet lang meer op zich wachten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu